Morfar Kjell, 92, överlevde corona: Solsken i allt negativt

När Jennys morfar Kjell, 92, smittades av corona blev familjen orolig.

Men efter vård på Ryhov länssjukhus kom han hem – och blir starkare för varje dag som går. En historia hon delar med sig av på sociala medier.

– Känslan av att få se honom, hålla hans hand och få ett leende var helt magiskt, säger Jenny Almquist.

Jenny Almquists morföräldrar, Kjell och Gun Fransson, blev sjuka. De hade feber och morfar Kjell, 92, hade svårt att andas. Förra veckan var de så pass dåliga att de las in på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping under onsdagen.

– De konstaterade att mormor hade en dubbelsidig lunghinneinflammation. Och båda testades positivt för covid-19, säger Jenny Almquist.

Mormor Gun var tvungen att sövas ner då läkarna var oroliga för hennes hälsa. Först måndagen veckan därpå väckte de henne.

– De blev chockade över hur bra det gått, alla hennes värden pekade åt rätt håll, säger Jenny.

”Jag vill sprida lite solsken”

När morfar Kjell blev utskriven så ville Jenny dela med sig av de positiva nyheterna på Facebook. Hon skrev ett inlägg där hon berättade om hur hennes 92-åriga morfar blivit frisk från corona.

– Jag vill sprida lite solsken i allt negativt som rapporteras om corona. Ge hopp till de som har äldre släktingar som blivit smittade, berättar jenny Almquist.

Hon pratar med morfar Kjell varje dag och han blir piggare och piggare sen hans skrev ut från sjukhuset. Och mormor Gun mår också bättre.

– De har tagit bort alla hjälpmedel. Inget dropp, ingen syrgas. Hon är uppe och går med rullator, hon är ändå 86 år.

Blir väldigt rörd

Kjell som syns på bild i Jennys inlägg på Facebook har blivit lite av en kändis efter tusentals kommentarer och flera delningar.

– Han har kollat alla kommentarer och hjärtan på inlägget, och blir väldigt rörd till tårar, säger Jenny och tillägger:

– Vi har skämtat om att han är den som är mest viral i familjen trots att han inte ens har sociala medier.

Jenny med familj är tacksamma över bemötandet och vården hennes morföräldrar fått på Länssjukhuset Ryhov.

– De har mött oss med respekt och tagit sig tid att svara på alla våra frågor, trots att de har mycket att göra. Vårdpersonalen är hjältar – de gör mer än vad de behöver .

Publisert:

LÄS VIDARE