Systrarnas fina gest – till polisen

avMalin Wigen

GODA NYHETER

Polisen fick sig en överraskning när de återvände till polisstationen efter ett avslutat jobb – där väntade Frida, 9, och Alice, 7, med en present.

– Båda tjejerna tycker att polisen behöver kärlek eftersom de tar hand om alla i Söderhamn, säger mamman Anna Rolfsdotter.

Poliserna vid namn Helena, Stefan, Maria och Anders, i Söderhamn hade precis avslutat ett jobb på lördagen när det sprakade till på polisradion. Först trodde de att det var kvällens andra jobb innan de fick veta att de hade besök som väntade på polisstationen.

De undrade vad det kunde vara och det visade sig att det inte rörde sig om bus – utan snarare om godis.

Systrarna Frida, 9, och Alice, 7, hade tagit sig till stationen med sin mamma Anna Rolfsdotter för att ge dem godis.

– Lördagsgodis är ju ibland ganska viktigt för barn och när de väljer att avstå från sitt eget lördagsgodis för att i stället ge det till polisen, så känns det väldigt fint. Båda tjejerna tycker att polisen behöver kärlek eftersom de tar hand om alla i Söderhamn, säger mamman Anna.

Foto: Polisen
Polisen blev glada över tjejernas present.

Hon berättar att det inte var första gången som Alice gör detta – hon gav godis till polisen redan för fyra år sedan. Och då som nu var Stefan en av poliserna som fick den fina gåvan. Under åren som gått har Alice och Frida pratat om att göra något liknande igen tillsammans.

– Så det var inte en lika stor överraskning denna gång även om jag blev lika stolt! Det bästa var att Alice fick träffa samma polis som hon träffade förra gången, hon har pratat om Stefan flera gånger under åren.

Poliserna hyllar tjejerna i ett Facebookinlägg: ”Vi är otroligt tacksamma och glada för er vänlighet”‚ skriver de.

Följ Goda nyheter på Facebook

5 saker som gör dig lyckligare 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM