PRESENTERAS AV

Mélanie kan göra det – första väderflickan med Downs Syndrom

Foto: Mélanie peut le faire
GODA NYHETER

Mélanie Segard, 21, hade en dröm om att presentera väder i TV. En dröm hon trodde var ouppnåelig på grund av att hon har Downs Syndrom, men nu har goda nyheter nått henne, skriver Telegraph.

Mélanie Segard har Downs syndrome, något som hon har trott ska stå i vägen för att nå hennes dröm om att bli väderflicka i tv. Men efter en Facebook-kampanj tillsammans med organisationen Unapei har hennes dröm gått i uppfyllelse.

I kampanjen ”Mélanie peut le faire” (Mélanie kan göra det) utmanade Mélanie franska medier att erbjuda henne en chans att presentera väderprognosen om hennes Facbooksida nådde 100.000 gillamarkeringar. Efter några dagar hade sidan överskridit den siffran markant.

– Jag är annorlunda, men jag vill visa alla att jag kan göra massor av saker.Jag vill bevisa det genom att uppträda på TV, säger hon i kampanjen.

”Kampanjen är viktig”

Välgörenhetsorganisationen för personer med inlärningssvårigheter i Frankrike sade att kampanjen var viktigt för att synliggöra människor med olika former av funktionsnedsättningar.

En talesman för organisationen Unapei bekräftade att Mélanies kampanj har varit avgörande för att höja profilen för personer med Downs syndrom.

– Idag är människor med funktionshinder osynliga. 100 000 gillamarkeringar är ett tecken på ett starkt stöd. Vi förbluffade över hur snabbt sidan blev en succé, säger han till Telegraph.

När veckan var avslutad hade Mélanie fått erbjudanden om att uppfylla sin dröm från flera franska tv-kanaler och den 27 mars är det dags.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Väder

Frankrike