PRESENTERAS AV

Efterlyser svenska brevvännen: ”Var min första kärlek”

1 av 2 | Foto: Skärmdump Twitter
Yoon och Britt-Marie breväxlade i två års tid.
GODA NYHETER

Är du eller känner du till Britt-Marie som bodde i Sundsvall på 1970-talet och som har en kusin vid namn Marie? Då ska du kontakta Yoon Yong Soo som söker sin brevvän från förr, skriver Sundsvalls Tidning.

I januari 1975 började koreanske Yoon Yong Soo brevväxla med en kvinna vid namn Britt-Marie från Sundsvall. De tappade kontakten år 1977 och nu, 40 år senare, efterlyser han henne via Twitter. Hon ska vara hans första kärlek.

– Jag skulle bli så glad ifall vi fick kontakt och hoppas att hon känner detsamma. Hon är den snällaste människa jag någonsin känt, säger han till Sundsvalls Tidning.

Yoon lärde känna henne när hon var 16 år genom en brevvänsförmedling i Seoul i Sydkorea. De kom upp i 80 brev innan han var tvungen att avbryta korrespondensen på grund av jobb.

”Vill höra hur hennes liv varit”

Britt-Marie ska ha en kusin som heter Marie och i breven kan man bland annat utläsa att hon hade en sjal som hon höll kär. Sjalen var en gåva från Korea.

Idag är Yoon 59 år och har två barn. Han söker efter henne nu för att han hittade en samling av henens brev för tio år sedan. Och sedan dess har minnet funnits kvar.

– Om hon kontaktade mig skulle jag vilja höra så mycket om hur hennes liv har varit, hur det gick med universitetsstudierna och så vidare. Jag hoppas att hon vill återuppta vårt skrivande, men över mejl eller sociala medier i stället, säger Yoon till ST.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Seoul

Kärlek