Turid, 89, har fått 16-åriga vänner

Foto: Skärmdump NRK
Här är kompisgänget fångade på foto.
GODA NYHETER

Tack vare en organisation har Turid, 89, från Trondheim fått en ny gnista i livet – och två härliga nya kompisar.

– Vi har det väldigt roligt, säger Stine, 16, en av hennes nya vänner, till NRK.

Två 16-åriga fotbollstjejer och en 89-årig pensionär. Det otippade kompisgänget har uppstått i Trondheim i Norge, tack vare en organisation som heter Livsglede för Eldre (Livsglädje för äldre).

En gång i månaden umgås 16-åringarna Stine och Signe Louise, som spelar fotboll, med 89-åringen Turid. Organisationen ordnar så att idrottslag mobiliserar sig i kampen mot ensamhet. Och i det här fallet har de verkligen lyckats.

– Det är en ung vind i vardagen, det är något visst med de här tonåringarna, säger Turid till NRK.

Gör mycket tillsammans

Bland annat är Turid supporter på tjejernas fotbollsmatcher, men de gör många olika saker ihop. Framförallt tycker de om att prata med varandra.

– Första gången vi kom till Turid tänkte vi att vi måste hitta på frågor i förväg. Men sen gick snacket i ett direkt, säger Silje Louise till NRK.

Tjejerna ser inte alls umgänget med Turid som någon plikt, utan tycker att det bara är roligt. Själv tar 89-åringen emot ungdomarnas närvaro i hennes liv med stor glädje.

– Det är bara synd att jag inte kommer leva så länge till, så jag hade kunnat bli fadder till era barn när ni får såna, säger hon, till NRK.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Trondheim

Norge