Adam bjuder in pensionärer att äta gratis på pizzerian

Adam Kurdsson driver en restaurang i Höganäs, men har noterat att pensionärer inte kommer och äter där så ofta.

Därför har han bestämt sig för att bjuda alla äldre på mat på tisdag.

– Många pensionärer har inte råd att gå ut och äta, säger Adam.

År 2016 kom Adam Kurdsson, 41, på idén att bjuda in pensionärer till sin dåvarande pizzeria i Ljungbyhed. På menyn stod gratis köttbullar med potatismos, skriver HD.

– I dag tänker vi inte tillräckligt på de äldre. Pensionärerna har det inte så bra ekonomiskt, säger Adam till Aftonbladet.

Rödspätta med potatis och remouladsås

Nu är det dags igen. På tisdag är alla pensionärer välkomna att komma till Adams Kök & Bar i Höganäs mellan klockan 13 och 17 på eftermiddagen.

– Jag tänkte bjuda på rödspätta med kokt potatis och remouladsås, säger Adam som annars framför allt brukar servera pizza på sin restaurang.

– Jag har jobbat många år i branschen och de äldre som kommer till restaurangen brukar inte gilla pizza. Det kan vara svårt att tugga.

Många har försökt boka bord

Adam har redan hunnit få mycket respons för sitt initiativ. Han har fått blommor och kramar och flera personer har ringt och försökt boka bord.

– Men jag har sagt att vi bokar inte, utan alla som vill komma får droppa in. Vi har nästan 80 platser så alla ska nog få plats.

”De äldre har jobbat hårt”

Nu uppmanar Adam fler krögare att följa hans exempel.

– Det är så enkelt. Om alla som har restaurang gör det här en gång om året så kostar det inte så mycket. Man får jobba lite extra en dag för de äldre, och det betyder mycket för dem, säger han och fortsätter:

– De äldre har jobbat hårt innan och jag försöker göra något litet för att ge tillbaka till dem.

Publisert:

LÄS VIDARE