Thoras hem omslöts av regnbåge: ”Magiskt”

avBabs Drougge

GODA NYHETER

När Thora L Norgård var ute och plockade bär badade familjen plötsligt i ett magiskt sken.

Det sällsynta ögonblicket lyckades hon dessutom föreviga.

– Det var på håret att jag fick den här bilden. Man känner sig skyddad på något sätt, säger hon.

Thora L Norgård var ute med sin fru Linn och sin pappa och plockade björnbär på gården i Simrishamn, när det började duggregna, vilket Ystads Allehanda tidigare berättat.

Plötsligt pekade Thoras pappa åt höger. Thora och Linn fick då syn på en enorm regnbåge, som lös i klara neonfärger. När de tittade åt andra hållet kunde de dessutom se regnbågens slut.

– Den landade precis på andra sidan gården. Och så tittade vi upp och såg att den gick rakt över oss. Det kändes magiskt att se att den hade placerat sig precis ovanför vårt hem, säger Thora.

Foto: Thora L Norgård
Som en skyddande gloria kring gården.

Sällskapet befann sig alltså mitt i regnbågens centrum, och Thora insåg att tiden var knapp. Hon ropade åt sin fru att hämta kameran, hoppade över diket och sprang upp för åkern.

– Ljuset var så märkligt, ju längre bort från regnbågen man kom desto mer bleknade färgerna. Det såg nästan utomjordiskt ut, det var som en ljushalo som bara omformade hela gården, det var helt otroligt. Tio minuter senare så var den borta.

Foto: Privat
Thora L Norgård.

Thora lyckades knäppa en bild, som både imponerar och väcker avund på sociala medier. Att få se en full regnbåge är nämligen något som få lyckas uppleva under sin livstid.

Om det fanns något guld vid slutet av den kan hon emellertid inte svara på.

– Det var på håret att jag fick den här bilden. Jag rusade som en galning upp för åkern så vi hann inte kolla vad som fanns i slutet. Men man känner sig ganska skyddad på något sätt, att man bor på just den gården och fick uppleva det.

5 saker som gör dig lycklig 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM

Simrishamn

Väder