Goda nyheter

Dan träffade sin syster – efter 30 år

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

När Dan Ericssons pappa dog fick Dan veta att han hade halvsyskon. Och i somras var 30 års väntan över – Dan fick äntligen träffa sin syster, skriver Barometern.

– Det var en konstig men underbar känsla. Man tänkte att det var en främmande människa man aldrig träffat men det kändes aldrig så, säger han till Aftonbladet.

36-årige Dan Ericssons pappa gick bort när Dan var sex år och fick han veta att han hade halvsyskon. Hans mamma var tydlig med han fick söka upp dem om han ville.

– Det har gnagt i mig i massa år, men det var så sent som år 2016 jag började fundera allvarligt på det.

Tillsammans med sin sambo Lina, som han bor i Kalmar med, inledde han ett detektivarbete. De började som de flesta gör numera, genom att kolla igenom sociala medier. Men de hittade inget. Det var inte förrän de vände sig till Skatteverket som de lyckades få fram namn och personnummer, något även Barometern skrivit om.

– Jag hade all info för att kunna ta kontakt. Men då kände jag att jag kanske inte var riktigt redo för det, säger han och fortsätter:

– Det här detektivarbetet var ganska roligt. Men när man väl satt med alla kort i handen blev det helt plötsligt väldigt verkligt: Ska jag ta kontakt? Varför har inte de kontaktat mig? Vet de ens om att jag finns? Det fanns tankar som gjorde att jag tvekade.

På julafton förra året blev dock Dan överraskad. När de öppnat julklapparna gav Lina honom pappersrulle.

– Jag öppnade och insåg ganska snabbt var det var. Då fick jag en fullständig blackout.

Det var ett brev från hans syster. Lina hade kontaktat systern, utan Dans vetskap.

– Jag la mig och läste i lugn och ro. Det är svårt att förklara vilken känsla man har, det är svårsmält samtidigt som det är helt underbart. Jag läste det om och om igen.

”Går inte att beskriva känslan”

Efter att han smält det hela tog han till slut kontakt med systern, som heter Marie Nork, via Facebook. Efter en tids kontakt var det dags för dem att mötas för första gången. Marie skulle befinna sig på Öland en vecka med sin familj. De sågs på Kalmar slotts vindbrygga. Dan hade Lina och sonen Svante med sig.

– Känslan man har går inte att beskriva med ett par meningar, det skulle man kunna skriva en bok om. Jag såg henne först på hundra meters håll, jag tittade och tittade och hjärtat började att slå. Man hade hög puls i det läget.

När de väl hälsade för första gången kramades de länge.

– Det var en konstig men underbar känsla. Man tänkte att det var en främmande människa man aldrig träffat men det kändes aldrig så. Det händes helt naturligt från första kramen på något märkligt sätt.

Dan vet nu att han även har andra släktingar han inte vetat om. Hans pappa hade till exempel två systrar som fått sju barn vardera.

– Så jag har fått 14 nya kusiner också, en hel del av dem har barn också.

Och kanske kommer han få träffa fler släktingar i framtiden.

– Släkten har blivit ganska mycket större, så det är klart att man hoppas på att träffa alla.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert:

LÄS VIDARE

Maj, 84, kände sig ensam – blev bästis med Nathalie, 27

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Syskon

Kalmar

Släktforskning