Goda nyheter

Mammans starka tackbrev engagerar tusentals

Av: 

Olof Adlercreutz

Niina Jämsén Tingströms inlägg har delats nästan 2 000 gånger på Facebook.
Niina Jämsén Tingströms inlägg har delats nästan 2 000 gånger på Facebook.

GODA NYHETER

Niina och Ronnys son Ebbe är 2,5 år och obotligt sjuk.

Mitt i mörkret ville hon göra något fint för personalen på barnhospicet som hjälper familjen och startade en insamling på Facebook.

– Det är så otroligt fint att så många delat, nu kan barnen som är där få lite bättre pysselsaker, säger Niina Jämsén Tingström.

Ebbe föddes som ett friskt barn och blev nummer tre i syskonskaran hos familjen Jämsén Tingström. Han utvecklades som vanligt och lärde sig sitta och krypa. Men föräldrarna Niina och Ronny upptäckte att något inte stämde.

Efter en utredning visade det sig att Ebbe lider av den obotliga sjukdomen INCL.

Sjukdomen innebär att ett vanligt äggviteämne saknas – vilket gör att hjärncellerna dör, en efter en. Barnen tappar de funktioner de lärt sig, och inget barn med sjukdomen har blivit äldre än 13 år.

– Vi har inget botemedel, i Ebbes fall finns det ingenting man göra, säger Niina Jämsén Tingström.

Insamlingen tog fart: ”Otroligt fint”

Mitt i sorgen har hon funnit styrka genom att hålla på med pyssel. Dessutom har hon fått mycket stöd från barnhospicet Lilla Erstagården, som hon ville tacka med en insamling till pysselrummet på Facebook.

Men den lilla insamlingen tog snabbt fart. På två dagar har inlägget delats av över 1 700 personer som vill stötta barnhospicets pysselrum.

– Det är otroligt fint. Jag skulle bli nöjd om jag skulle få in 5 000 kronor, nu är det uppe i 68 000 kronor. Det blir mycket pyssel…

Att Niina nått så många innebär också att personalen kunnat planera för pysselsaker även för sängliggande barn.

– Nu kan de köpa in lite större saker. Många gillar ju att måla, nu kan de ställa upp ett staffli vid sängen. Istället för att bara ligga i sängen och vara sjuka så kan de ligga ner och dutta lite grann, säger Niina.

ANNONS EXTERN LÄNK

Näst sista dagen! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Facebook