Joonas vill hitta Göran – efter fina lappen

avMalin Wigen

GODA NYHETER

När Joonas Vallius såg lappen på bilrutan trodde han först att någon kört in i hans bil. Men det hela visade sig vara en fin gest av någon vid namn Göran.

– Jag vill försöka få tag på Göran så jag i alla fall får bjuda på en riktig bygglunch oss hantverkare emellan, säger Joonas.

Foto: Privat
Joonas hittade en lapp på sin bil från någon som heter Göran.

Joonas Vallius, från Solberga i Stockholm, skulle ta sin dotter till läkaren på onsdagsförmiddagen. När han kom fram till sin bil som stod parkerad såg han en rosa lapp på bilens fönsterruta.

– Jag tänkte först att nej är de någon som har krockat in i min bil och lämnat namn och telefonnummer som man brukar göra.

Men på lappen, som var undertecknad med Göran, stod det något helt annat:

Skrapat rutan på din bil, ha en bra dag. En byggare till en annan”.

Joonas blev väldigt glad över den kanske enkla men godhjärtade gärningen.

– För mig var det så mycket vardagshjälte, det är så sjukt magiskt att han tog sig tiden att skrapa rutan på min bil – så att jag får det smidigare på morgonen, säger han som jobbar som målare.

Hoppas att Göran hör av sig

Enligt Joonas är Stockholm ”stressens stad nummer ett” där alla tänker på sig själva och framförallt på morgonen då man inte vill ha med någon annan att göra.

– Så tänk att här att den här gubben, även om det inte tog många minuter, har gjort något för någon annan. Jag älskar det för jag har själv jobbat mycket ideellt och hjälpt andra, det är en sådan liten grej att göra och nu fick jag äntligen tillbaka lite.

Han hoppas att han kommer i kontakt med den Göran som känner sig träffad.

– Jag vill försöka få tag på Göran så jag i alla fall får bjuda på en riktig bygglunch oss hantverkare emellan, säger Joonas och fortsätter:

– Jag vill tacka honom för att han påminde mig nu att man ibland måste ställa upp för medmänniskorna runt omkring, fast vi inte känner varandra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm