Här blir Lexus, 1, stoppad av polisen

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Polisen
Lexus åkte fast i en fartkontroll.

På en gata i skånska Furulund fick polisen stopp på en minst sagt ung förare – nämligen ettåriga Lexus som kom farandes i sin lilla Audi.

Lexus, 1 år, tog en tur i sin vita Audi i hårdplast, som drivs av en fjärrkontroll, förra lördagen. På en gata i Furulund i Kävlinge kommun där han bor, stoppades han plötsligt av polisen.

Denna lilla krabat stoppades i en kontroll i Furulund. Vad som sägs kan vi bara spekulera i men gissar att lilla Lexus inte är helt överens med konstapel Simon”, skriver polisen i skånska Kävlinge, Burlöv, Lomma och Staffanstorp, på sin Facebooksida.

– De frågade om han ville blåsa i alkomätaren men det ville han inte, säger mamman Maria Hagström, 27, som var med.

”Ville inte åka därifrån”

Hon berättar att de var ute på en vanlig promenad när polisen kom och visade upp blåljusen, något även Kvällsposten uppmärksammat. När polisen kört iväg vände de tillbaka till Lexus och Maria och frågade om de fick ta en bild.

– Han är ju bara ett år så han förstår inte riktigt innebörden men han tyckte det var roligt. Han grät inte i alla fall och ville inte åka iväg därifrån. Han har blivit mer intresserad av polisen efter det.

Maria själv uppskattade också polisens agerande.

– Det var jätteroligt, att de tar sin tid och visar upp sig för barnen.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad: