Här glider Victoria och Daniel fram – på kickbikes

avNicole Gustafsson

GODA NYHETER

Såg du några som susade förbi på kickbikes i Upplands Väsby i dag? Då kan det varit kronprinsessparet du såg.

De spenderade nämligen torsdagen på den ideella organisationen Fritidsbanken där de slipade skridskor – och skänkte en klenod.

Vem har sagt att man inte kan liva upp en grå höstdag med lite roliga aktiviteter? När kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fritidsbanken i Upplands Väsby under torsdagen blev det fart och fläkt.

Fritidsbanken är en ideell organisation som samlar in sport- och friluftsprylar och lånar ut dem gratis. Organisationen får ekonomiskt stöd från Kronprinsessparets stiftelse och finns i dag på 79 platser i landet.

Under sitt besök på Fritidsbanken fick Victoria och Daniel uppleva verksamheten på plats. Kronprinsessparet fick bland annat pröva att slipa skridskor och låna en varsin kick-bike.

1 av 4 | Foto: Johannes Hedlund/Frititdsbanken
Blir det tävling mellan Victoria och Daniel tro?

Prins Daniel skänkte sin hockeyklubba

Prins Daniel passade på att lämna in en egen gammal klenod till Fritidsbanken – sin hockeyklubba. Något som uppskattades av organisationen berättar Henric Byström som varumärkes- och kommunikationsansvarig på Fritidsbanken.

”Det var ett mycket trevligt besök och kul att de hittade något de ville testa. Stödet från kronprinsessparet betyder mycket för oss. Prins Daniel hade dessutom letat i förrådet och hittat en hockeyklubba som han skänkte till oss”, skriver Henric Byström till Aftonbladet.

Det händer i kroppen när du skrattar 00:44
ARTIKELN HANDLAR OM