Anders, 63, hittade sjutton år gammal flaskpost

1 av 3

avJonna Claesson

GODA NYHETER

När Anders Nilsson, 63, i Lerberberget, var med på byns städdag vid stranden hittade han en sjutton år gammal flaskpost.

– Det kändes ju jätteroligt. Allt var så intakt, berättar han.

Det var förra lördagen som Anders Nilsson, 63, i Lerberget, var med och städade stranden från plast som han gjorde det speciella fyndet, vilket Helsingørs Dagblad var först med att berätta.

– Jag såg att det låg en flaska med en papperscylinder inuti, berättar Anders.

Anders plockade upp flaskan och vecklade ut pappret. Det visade sig vara en teckning från en flicka vid namn Sofie.

– Det kändes ju jätteroligt. Allt var så intakt. Jag såg att teckningen var stämplad med Ålsgårde børnehave så när jag kom hem googlade jag lite och hittade en mejladress till förskolan och skrev till dem.

Gjorde en efterlysning på facebook

Anders, som inte vill medverka med bild, var inte säker på om han skulle få svar men redan på lördagskvällen hade förskolan mejlat tillbaka till honom.

– De satte igång och letade efter henne. Det visade sig nämligen att förskolan hade haft ett projekt för sjutton år sedan som hette fred. Då hade alla barn fått slänga i flaskpost i vattnet.

Ålsgårde børnehave lade ut en efterlysning på Facebook och där kom de i kontakt med den idag 22 år gamla Sofie Birkedahl Scheel som kände igen sin egen teckning.

– När jag såg teckningen var jag rätt säker på att det jag. Jag kan komma ihåg att vi brände pappret i sidorna och jag kommer ihåg att jag ritade rosetter på det viset, säger Sofie Birkedahl Scheel till Helsingørs Dagblad.

Anders har inte hunnit kontakta Sofie själv ännu.

– Media hann före. Men vi ska självklart kontakta henne. Det är inte vanligt att man hittar flaskpost. Det här är ju en positiv nyhet.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Helsingör

Facebook