PRESENTERAS AV

Flicka frågade polisen om hjälp med läxan – här är deras svar

1 av 4 | Foto: Skärmdump
Lena hade problem med mattetalen.
GODA NYHETER

10-åriga Lena, från USA, tog kontakt med den lokala polisen när hon fick problem med sin matteläxa, skriver lokala tv-stationen CBS8.

Förra veckan tog 10-åriga Lena kontakt med polisen i Ohio på deras Facebooksida. Hon, som är femteklassare, behövde nämligen hjälp med sin matteläxa.

I stället för att avvisa henne frågade polisen B.J. Gruber vad hon behövde hjälp med.

Jo, jag förstår inte (8 + 29) x 15”, svarade tioåringen.

När Gruber hjälpt henne med första talet hade Lena ytterligare ett problem: ”Okej, om det står så här (90+27) + (29 +15) x 2, hur ska jag börja då?

Ta summan i den första parentesen + summan i den andra parentesen och multiplicera det med två. Arbeta dig från vänster till höger genom att räkna ut summan i parenteserna först”, svarade Gruber.

Foto: Skärmdump

”Hoppas det är tanken som räknas”

Lena berättade för sin mamma Molly Draper om polisens agerande.

– Men jag trodde det inte förrän jag såg det. Jag är glad att de tog sig tiden, säger Molly till CBS8.

Molly la upp konversationen på sin Facebooksida där hon tackar polisen för deras bemötande – och han hyllas. Men som någon påpekar så var polisens vägledning i andra svaret lite felaktig: ”Ordningen i uträkning…PEMDAS (Parantes, exponenter, multiplikation och division, addition och subtraktion”.

Polisen Gruber besökte sedan Lenas skola för att ge en tröja till henne för att fira deras konversation blivit en viral succé. Han skämtar om att han dock kanske behöver extra hjälp nästa gång en elev frågar honom hemläxor.

– Det faktum att jag gav henne ett felaktigt svar är ganska jobbigt.

Han tillägger att han aldrig fått något liknande meddelande.

– Det är exakt den här relationen vi försöker att vårda. Att barn ska känna att de kan vända sig till oss när det gäller deras hemläxor också och inte bara när de har problem i skolan eller hemma, säger han till CBS8.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM