Polishunden Poncho räddar livet – på ”hjärtsjuke” kollegan

Fler och fler människor lär sig hjärt- och lungräddning.

Desto ovanligare är att hundar besitter kunskapen. Möt Poncho, cocker spaniel och livräddare!

Har du någonsin tvivlat på att hunden är människans bästa vän? Då har du nog inte träffat Poncho, den spanska polishunden.

I en video som tagit internet med storm utför den åttaårige cocker spanieln hjärt- och lungräddning på sin husse. Uppvisningen görs inför en skolklass i Madrid, och polismannen är inte sjuk på riktigt.

Med ett par bestämda tryck på bröstkorgen försöker Poncho få igång hjärtat igen. Sedan lägger han huvudet mot halsen, för att lyssna efter pulsen. Därefter utför han ytterligare några tryck mot bröstet – tills husse vaknar.

”En hjälteinsats av Poncho, som inte för en sekund tvekade på att ’rädda livet’ på polismannen”, skriver hundföraren John Billings på Twitter.

Lär barn om livräddning

Poncho kan inte starta ett hjärta på riktigt, hans tryck på bröstet är alldeles för svaga. Hans unika egenskaper är snarare tänkta att visa barn och få dem att vilja lära sig mer om hur livräddning kan gå till.

Det verkar ha fungerat. De senaste dagarna har videon spridits mer än 12 000 gånger på sociala medier, och setts av miljoner människor.

”Hunden är den enda varelsen i världen som älskar dig mer än du älskar dig själv”, skriver John Billings.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN