Familjen fick besök – av 40 (!) storkar

avClaes Olsson

GODA NYHETER

40 storkar tillbringade lördagsnatten på familjen Johansson Nilssons tak. När familjen upptäckte fenomenet kunde de inte slita sig, skriver Ystads Allehanda.

– Vi satt där ett par timmar och tittade på dem, det var en riktig wow-upplevelse, säger Eva Johansson Nilsson.

På gården Annehill, en bit utanför Skurup, fick man nattligt besök. Familjen Johansson Nilsson hade precis intagit soffläge när Kristofer Nilsson såg något fladdra förbi vardagsrumsfönstret, skriver Ystads Allehanda.

– Vi reste oss och tittade ut och då såg vi att hela taket var fullt av storkar, säger Eva Johansson Nilsson.

1 av 4 | Foto: Eva Johansson Nilsson

Gav sig av på morgonen

Efter en kontrollräkning kom de fram till att 40 storkar bestämt sig för att övernatta på gårdens olika hustak. Något som gjorde att familjen ändrade sina kvällsplaner och satte sig på gräsmattan.

– Vi gick ut hela familjen. Vi satt där ett par timmar och tittade på dem, det var en riktig wow-upplevelse, säger Eva Johansson Nilsson.

Vid 23.30-tiden gav familjen upp och kröp till kojs. Storkarna gjorde sig också redo för natten. Tidigt på morgonen hördes ett rasslande och fåglarna gav sig av. När familjen steg upp var de borta.

– Man ska ha tur om man ser en stork, men vi fick ju se 40. Det var jättefräckt, säger Eva Johansson Nilsson som passade på att knäppa ett gäng bilder på fenomenet.

Fem saker som blev bättre 2017 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM

Skurup

Fåglar

Skåne