Goda nyheter

Gör avbrott i militärövning – för att hjälpa äldre dam

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

Under militärövningen Aurora 17 som pågår fick soldaten Christoffer Lindgren göra ett avbrott – när en äldre kvinna behövde hjälp.

– Hon sa ”tack, jag har aldrig känt mig så trygg i hela mitt liv”, säger han.

Just nu pågår Aurora 17 – den stora militärövningen där Sverige förbereder sig på en invasion. En som är med i övningen är soldaten Christoffer Lindgren som tillhör Stockholms hemvärns insatsbataljon.

I lördags befann de sig i Bromma där de skulle understödja ett attackerat förband. För att göra detta skulle de åka via ett koloniomlottsområde. De stannade till på en lång smal väg som ledde in i området.

– Så vi blockerade hela vägen med våra fordon, i och med att vi hade flera bandvagnar, terrängbilar och liknande, säger han.

”Man får strunta lite i övningssyftet”

Där lastade de ur och gjorde ett skydd runt fordonen med soldater och kulsprutor. Precis dök en taxi upp där en äldre dam klev ur bilen med sin packning – taxin åkte direkt.

– Det var väldigt mycket packning och hon hade lite svårt att gå. Hon förklarade att hon bodde lite längre bort och då sa vi att vi givetvis kunde hjälpa till.

Sagt och gjort. Christoffer bar den äldre damens packning, som var lätt för honom men tung för henne, och ledde henne genom en om lång korridor av soldater.

– Det får man ju ta. Man får strunta lite i övningssyftet. Den figurerade fienden hade ju inte attackerat när den ser att vi hjälper samhället, så att säga, säger han.

”Är där för allmänheten”

Som tack för hjälpen fick Christoffer plocka ett rött äpple från hennes trädgård.

– Hon sa ”Tack, jag har aldrig känt mig så trygg i hela mitt liv”. Hon gick ju på vägen längs våra fordon där soldater ligger och täcker. Hon var täckt av kulsprutor, automatkarbiner och pistoler – så skyddad kommer hon nog inte vara i sitt liv igen.

Sen fick Christoffer springa tillbaka och återgå till övningen. Att hjälpa var dock en självklarhet.

– Vi är där för allmänheten. Vi vill vara bland dem, och få tillgång till ytor och liknande – så vi försöker att hjälpa allmänheten så gott det går på alla sätt, säger han och fortsätter:

– Det känns bra att hjälpa allmänheten, det är ju därför vi finns.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu är det rea hos Cervera: 20-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Aurora 17