PRESENTERAS AV

Nu får eleverna äta pannkakor igen

Foto: Johner.
Genrebild.
GODA NYHETER

Pannkaksstoppet för grundskoleeleverna i Malmö stad väckte starka reaktioner tidigare i vintras. Men nu ska pannkakorna göra comeback, tack vare ett nytt recept, skriver Sydsvenskan.

Det var tidigare i februari som nyheten om stopp för pannkakor till elever i Malmös kommunala grundskolor spred sig som löpeld över landet. Anledningen till serveringsstoppet var att det inte fanns något alternativ till de barn som är allergiska för mjölk och ägg.

Men nu ska pannkakorna komma tillbaka på skolmenyn, avslöjar Sydsvenskan, närmare bestämt den 19 april. Sedan förbudet infördes har man jobbat på en lösning och nu har Malmö skolrestaurangers egna kockar tagit fram ett recept som ska vara allergisäkrat.

– Vi serverar hemmagjord jordgubbskompott till. Pannkakorna är jättegoda, säger Emely Lindholm, enhetschef på skolrestauranger, till Sydsvenskan.

Receptet består av mjöl, bakpulver, neutral olja, salt, vaniljsocker, banan och sojadryck.

”Smakar mer som tunt bröd”

På onsdagen bjöds fritidsbarn på Möllevångsskolan på 120 provstekta pannkakor. En av testpersonerna, som inte är allergisk, hävdar att hon saknat pannkakorna.

– De är goda! Men de smakar mer som tunt bröd än som pannkaka. De är lite för salta. De får en trea om högsta betyget är fem, säger hon.

En annan testperson tidningen pratat med var lite mer entusiastisk.

– De var faktiskt väldigt goda! Men om jag får välja så väljer jag vanliga pannkakor.

Och ”vanliga pannkakor” kommer även de tillbaka på menyn i april, tillsammans med de nya pannkakorna, skriver Sydsvenskan.

Fem saker som blev bättre 2017 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Recept

Skåne