Här lär han ut data – utan några datorer

Av: Miriam Bratt

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Owura Kwadwo Hottish / Facebook

Engagerade lärare kan göra all skillnad när man sitter i skolan och ska lära sig något nytt. Och någon som minst sagt får klassas som en sådan är Owura Kwadwo Hottish från Ghana. Bilderna på när han lär sina elever data på en klassisk gammal svart tavla sprids nu viralt.

”Jag älskar mina studenter och gör vad som krävs för att de ska förstå vad jag lär dem”, skriver Owura Kwadwo Hottish i ett inlägg på Facebook.

Skolan ”Richard Appiah Akoto” i Ghana har inte råd att skaffa datorer, men det hindrade inte en av skolans passionerade lärare att undervisa eleverna i hur man använder Microsofts program ”Word”.

Läraren som heter Owura Kwadwo Hottish la upp en bild på Facebook för att visa hur han har löst problemet. Inlägget fick snart stor spridning.

– Det här är inte första gången jag har ritat upp det, jag har gjort det ofta i mitt klassrum. Jag gillar att lägga upp bilder på Facebook så jag tyckte att det var kul att dela det här. Jag visste inte att det skulle få så mycket uppmärksamhet, säger Owura Kwadwo Hottish till Quartz Africa.

Microsoft har nu sett bilderna och lovat att skicka gratis utrustning till skolan.
Foto: Owura Kwadwo Hottish / Facebook
Microsoft har nu sett bilderna och lovat att skicka gratis utrustning till skolan.

”Jag älskar mina studenter och gör vad som krävs för att de ska förstå vad jag lär dem”, skriver han i inlägget.

Skolan ligger ungefär tre timmar nord om den näst största staden Kumasi. Skolan har inga datorer trots att ungdomarna de senaste åren förväntas klara ett nationellt prov där datakunskap krävs.

Microsoft snappade upp lärarens engagemang

Lärarens kreativitet fångade datajätten Microsofts intresse och de har nu lovat att skicka datorer och annan teknik gratis till skolan.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad: