Hennes insamling till hemlösa blev succé

1 av 3 | Foto: Jeanette Höglund i Stockholm bestämde sig för att göra skillnad för hemlösa.
GODA NYHETER

Jeanette Höglund såg nöden växa omkring sig i Stockholm. Till slut bestämde hon sig för att göra något åt saken på egen hand – och började skramla pengar.

– Jättemånga blir engagerade, säger hon.

Det var i början av förra veckan som Jeanette Höglund i Stockholm skrev ett Facebookinlägg där hon berättade om sitt nya initativ.

Under namnet VidDinSida startade hon en insamling – för att göra hemlösa stockholmares tillvaro lite drägligare.

Hon bad om bland annat kläder och pengar. Och gensvaret blev snabbt enormt. På en vecka har hon samlat in 35 000 kronor.

– Jag har jobbat som ordningsvakt i tunnelbanan och sett så mycket och blivit frustrerad. Och då kom jag på den här grejen. Jag har dumpat min karl så jag har ju tid för sånt här, säger Jeanette.

Ska dela ut kläder

Jeanette brinner för alla människors rätt till en dräglig vardag. Och hon tror att varje människa kan göra skillnad för någon annan.

– Kan jag så kan alla. Det är bara att gå fram till folk och fråga om man kan hjälpa med något. Köp kläder och gå fram till människorna, säger hon.

På natten mot torsdag ger hon sig ut för att dela ut varma kläder till de hemlösa på stadens gator – i sällskap med flera andra som engagerat sig efter att hon startade VidDinSida.

– Vi samlas vid halv ett på natten utanför mitt hus och kollar hur många vi är. Sen delar vi upp områden och ser var vi ska vara någonstans.

"Det här är mitt kall"

Jeanette hoppas att hennes initiativ kan inspirera andra att göra liknande saker. Hon har redan märkt att människor i hennes omgivning påverkats av henne och vill hjälpa till.

– Jättemånga blir engagerade! Det har varit en anstormning, folk lämnar grejer och delar min sida och vill hjälpa till, säger Jeanette.

Även för hennes egen del finns fler planer för att hjälpa mindre lyckligt lottade på agendan.

– Det här är mitt kall. Det ska bli min grej. Varje vecka när jag är ledig ska jag åka ut och dela ut grejer, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm