PRESENTERAS AV

Jessika hyllas efter uppmuntrande skylt

Foto: Privat
Jessika vill uppmuntra boende i området med upplyftande ord.
GODA NYHETER

Utanför förskolan i Bogen på Gotland, har Jessika Karlstein varit framme och satt upp lite uppmuntrande ord till gutarna. Nu hyllas hennes intiativ i sociala medier.

På Jungmansgatan i Gråbo, strax utanför förskolan Bogen, sitter en annorlunda trafikskylt. Jessika Karlstein som bor och arbetar i området tyckte inte att förbipasserande bara skulle påminnas om trafikens alla regler, utan också få med sig några upplyftande ord på vägen.

– Jag ville påskina lite att det finns så många människor som mår dåligt. Det här är mitt bidrag till samhället.

Jessika kallas för ”skrattmåsen” i området. De boende brukar säga att de hör när hon är i närheten, berättar hon och skrattar.

– Jag är sådan som människa. Jag tror att det är viktigt att man får sig en push och ett gott skratt.

”Folk skulle haja till”

Till en början berättade hon inte för någon att hon hade skapat skylten. Men efter en delning på Facebook har den blivit rejält uppmärksammat.

– Jag ville att den skulle vara lite undangömd så att folk skulle haja till. Och typ ”Oj, satt den där. Kul!”. Nu är det jättemånga som pratat om den.

Förutom skylten har Jessika Karlstein dekorerat gångbommar i området med glada färger och smyckat en vägspegel med hjärtan. Men hon kommer inte sluta där.

– Det blir nog en till skylt som jag ska sätta upp någonstans. Men det tar ett tag att göra dem. Det måste vara kort och slagkraftigt. Har någon ett tips?

ARTIKELN HANDLAR OM

Gotland

Facebook