Kristians annons på Blocket gjorde succé

avJonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat/TT

Kristian Andersson, från Kungälv, har åkt Vasaloppet fyra gånger. Men i år fick han nog och sålde sin biljett, med en minst sagt annorlunda annons.

– Det verkade inte som att det var så hypat i år och jag förstod ju att jag skulle vara tvungen att sticka ut för att få den såld, säger han.

Kristian Andersson, 32, från Kungälv utanför Göteborg, tänker stå över Vasaloppet i år. Han bestämde sig för att sälja sin biljett på Blocket men insåg ganska snart att det var hur många som helst som har valt att sälja sin biljett i andra hand, skriver Dalarnas Tidningar.

– Jag gick ut och tittade på Blocket och såg att det låg mycket annonser på biljetter ute. Det verkade inte som att det var så hypat i år och jag förstod ju att jag skulle vara tvungen att sticka ut för att få den såld.

Kristian berättar att han köpte biljetten för att han fick möjligheten till förköp.

– Har man åkt tre gånger de senaste sex åren så får man förköp, jag tog chansen. Jag brukar alltid bli sugen och känna träningsvilja men den har liksom inte kommit i år.

Eftersom hans kompisar också brukar åka Vasaloppet, försökte han sälja biljetten till någon av dem, men ingen nappade.

– Då bestämde jag mig för att skriva en annons och göra det till en upplevelse. Jag var ju tvungen att profilera mig på något vis, säger han.

Jag har åkt Vasaloppet fyra gånger tidigare. Varje gång tänker jag: Aldrig mer!!Likt förbannat köper jag en ny biljett året därpå. Men i år. Jag vill inte. Inte en enda cell av min kropp vill. Därför säljer jag min ångestladdade startplats till Vasaloppet den 5 mars”, började Kristian sin annons.

Och hans teknik fungerade. Under fredagen hade annonsen delats flera hundra gånger och på kvällen var den såld.

– Det var lika många personer som ville köpa biljetten som det var personer som enbart ville tacka för ett gott skratt. Det var en sjuk spridning, den har delats på så många håll att jag inte har koll på statistiken. Köparen sa att han förmodligen skulle känna igen sig, det tror jag också.

Vad ska du göra nu när du inte ska åka Vasaloppet?

– Jag ska göra raka motsatsen. Jag kanske går upp halv åtta, äter frukost i lugn och ro och tittar på Vasaloppet från soffan.

Kommer du åka igen?

– Ja det kommer jag nog att göra, men om det blir nästa år vet jag inte. Vi har en liten dotter och förutsättningarna för träning är kanske inte de bästa på Västkusten. Däremot blev jag blev lite sugen när jag kollade på Tjejvasan.

Här kan du läsa Kristians annons i sin helhelt:

”Jag har åkt Vasaloppet fyra gånger tidigare. Varje gång tänker jag: Aldrig mer!!Likt förbannat köper jag en ny biljett året därpå. Men i år. Jag vill inte. Inte en enda cell av min kropp vill.

Därför säljer jag min ångestladdade startplats till Vasaloppet den 5 mars .

Vad får du då om du köper denna startplats undrar du kanske?

Först handlar det ju om att gå runt med ständig rädsla för att bli smittad av något av de snoriga barnen på förskolan, killen på bussen som svettas med glansiga ögon eller en nysande kollega i ett möte som du inte bara kan lämna.

Sen måste du ta dig heeela vägen upp till Dalarna. Fixa ett alldeles för dyrt och överbetalt boende.

Dagen innan. Väderprognosen är helt oviss och ger ingen som helst indikation eller riktlinje på hur dessa j-vla skidor ska vallas. Ingen av de andra som ska åka vill heller dela med sig av hur de ska göra. Suck!

Natten kommer och man kan knappt sova. Det snarkas från höger till vänster. Klockan ringer vid ca 02:30. Upp och försöka få i sig någon form av näring.

Halv sex öppnar grinden till startledet. Visst ska man ju vara där i tid för att kanske tjäna någon extra minut (allt avgörs ändå om man har tur eller inte i backen upp).

Vädret blir naturligtvis inte vad man önskat. Plusgrader. Blött. Spåren kommer vara ett minne blott.

Sen går starten. 90 kilometers ren och skär pina. En naturupplevelse kanske du tänker? Absolut inte. Stress, hets, trötthet och irriterade människor som inte kan åka skidor runt dig överallt är vad du får. När det är 3 mil kvar börjar man på riktigt ställa sig frågan vad det är för fel på en? Samma sak. Varje gång. Det är ju inte ens roligt. Dessutom är det dyrt...

Fast sen kommer målrakan och allt ovanstående är glömt. En ren eufori och tillfredställelse sprider sig i kroppen. En sjukt skön känsla!

Så, vill du också uppleva denna ”goa” känsla? Köp min förbannade startplats och kom in i vasaloppsfamiljen!”

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Vasaloppet

Blocket

Kungälv