Tatueringen har fått folk att skratta – här är anledningen bakom

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

En bild på en tatuering sprids i sociala medier och skämten haglar över vad som uppfattas vara en rejäl felstavning. Men tatueraren Roger Granath hävdar att det finns ett budskap bakom.

I sociala medier sprids just nu en bild på en tatuering som tatueringsstudion Ink Bar Tattoo Västervik la ut på sin Facebooksida tidigare i veckan. Det folk reagerar på är felstavningen av de engelska orden ”with you” och ”without you” – som i detta fall fått stavningen ”witt you” och ”wittout you”.

Foto: Skärmdump Twitter

Skämten och gillringarna har haglat och den berörda tatueringsstudion tog till sist bort bilden och la ut en ny bild på tatueringen där den fixats till. Numera är orden som såg felstavade ut rättade.

Foto: Privat
Så här ser den nya tillfixade tatueringen ut.

Det är Roger Granath som ligger bakom den omtalade tatueringen. Enligt honom var den en kund som kom med en bild på hur tatueringen skulle se ut – enligt honom såg det ut att vara två t:n.

– Jag fattade inte varför h:na inte var tydliga. Men kunden sa att hon ville ha det så, så då gjorde jag tatueringen, berättar han.

1 av 2 | Foto: Privat
Bild på originaltatueringen som kunden hade med sig.

Sedan la Roger ut bilden på tatueringen på Instagram och Facebook. Enligt honom var det vissa som såg budskapet som konstnären bakom tatueringen velat förmedla, ett budskap som han själv inte förstod till en början. Men sen var det de som hånade den.

– Sen blev det ett väldans liv på internet.

Därför tog han bort bilden och bad kunden komma in igen så att han kunde förtydliga den och lägga till två h:n. Men nu i efterhand kan han se, vad han tror är, syftet med den ursprungliga tatueringen.

– Jag fattade inte heller budskapet först men det gör jag nu. Konstnären ville att folk skulle stanna upp – som med meningen av ”without you”, inget är som det ska ”without you, allt är kaos, säger han och fortsätter:

– Han ville att man skulle stanna upp och reagera:”är det ett h eller t”. Annars hade det varit som alla tatueringar. Den till och med lurade mig. Jag gick ju på grupptrycket och drog in två h:n. Eller så har han stavat fel men det har jag svårt att tänka mig då det andra var välgjort.

Enligt honom är dock kunden nöjd, både med hur tatueringen såg ut innan och nu. Han tänker att kritikerna kanske inte hänger med i det konstnärliga.

– Det var medvetet gjort av honom som gjort det i konstnärligt syfte, men för de som är paragrafryttare blir det fel.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN