Därför vill modellen Aaron ändra modevärldens villkor

avNicole Gustafsson

Publicerad:

Aaron Philips modellkarriär har varit allt annat än en dans på rosor. Som en svart transperson med funktionsnedsättning har vägen till framgång varit svår.

Men nu visar Aaron att modellvärlden behöver mer mångfald.

– Just nu är jag en av två fysiskt funktionsnedsatta modeller inom hela branschen, berättar säger Aaron.

17-åriga Aaron Philips liv förvandlades över en natt. Från att ha varit en ung transperson med stora drömmar men få som velat satsa, har hon nu fått modevärldens elit att lyssna på henne.

Nyligen skrev Aaron på ett kontrakt med en av de största modellagenturer i världen – Elite model Management. Något som är unikt, säger Aaron till amerikanska CNN.

– Det saknas utrymme för personer med funktionsnedsättning inom modevärden. Just nu är jag en av två fysiskt funktionsnedsatta modeller inom hela branschen, säger Aaron.

Vill ses som en vanlig tjej med drömmar

Aaron, som kommer från Bronx utanför New York i USA, berättar hur hon frilansat vid sidan av sina studier de senaste åren. Men att det varit allt annat än lätt då hon fått anordna egna fotograferingar för att ens få jobb.

Och förra hösten kom droppen för Aaron då en av hennes största drömmar gick i kras under New York fashion week. Anledningen var att det saknades ramper som gjorde det omöjligt för Aaron som sitter i rullstol att delta på catwalken.

– Modeindustrin har bara känt en typ av kropp och en typ av omsättbar figur så länge, säger Aaron som nu hoppas att modebranschen vidgar sitt perspektiv om vilka som kan ingå i den.

Samtidigt är hon tydlig med att hon inte vill att personer som hon ska ses som något unikt och sensationellt.

– Jag vill att de slutar ser mig som ”Åh wow, Aaron är sällsynt” utan istället tänker ”Aaron är en vanlig tjej med drömmar”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

USA

New York

Mode