PRESENTERAS AV

Återförenades med sina döttrar – efter sex år

Foto: Privat
Weyni Kibreab och hennes döttrar Nardos och Delina återförenades efter 6 år.
GODA NYHETER

Weyni Kibreab och hennes döttrar Nardos och Delina har varit ifrån varandra i sex år. Nu har de äntligen återförenats i Malå, skriver Norran.

– Vi är så lyckliga, säger Weyni.

För sex år sedan tvingades Weyni Kibreab fly från Eritrea till Sverige. Kvar i Eritrea blev hennes döttrar. Weyni hoppades att familjen skulle återförenas inom en snar framtid, men det skulle visa sig ta flera år.

– Jag lämnade dem med min mamma i Eritrea, det var bäst, säger Weyni.

När Weyni kom till Sverige bodde hon sju månader i Boden, därefter hamnade hon i Malå där hon började läsa Svenska på SFI. Till slut bestämde hon sig för att studera till undersköterska i Arvidsjaur.

– Men det har varit jättejobbigt, sex år är en lång tid, säger hon.

Under de första åren var hennes döttrar kvar i Eritrea med sin mormor, men de lyckades precis som sin mamma fly till grannlandet Sudan. Hemma i Sverige satt Weyni och väntade, medveten om vilka risker flykten innebar.

Mötet var känslosamt

Till slut hörde döttrarna av sig och berättade att de var i säkerhet och så småningom åkte Wyni ner till Sudan för att hämta hem Nardos och Delina till Sverige. Deras möte på flygplatsen var känslosamt.

– Vi grät men vi var glada. Mina kompisar var också där. Vi grät allihopa.

Idag har Weyni fast jobb inom äldreomsorgen i Malå och hennes döttrar har hunnit gå en vecka i skolan sedan de anlände till Sverige.

– Vi är så lyckliga och barnen tycker att allt är jätteroligt, säger hon.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM