Hundens underbara beteende – när Bente är ute på skidtur

avMalin Wigen

GODA NYHETER

Den norska älghunden Warros skidstil får folk över världen att le, skriver norska Dagbladet.

– Snön är det bästa han vet, säger matten Bente Forsberg till Aftonbladet.

I fredags var Bente Forsberg och Svein Erik Moe ute på skidtur i Askim i Norge. Med sig hade de sin fyraårige hund Warro, en grå norsk älghund – som just nu gör succé i sociala medier, något norska Dagbladet uppmärksammat.

I ett klipp på Facebook ser man hur Bente drar Warro, som ser ut att njuta, efter sig i snön.

”Någon som känner igen den här stilen? Och då tänker jag på kärringens stil”, skriver Svein Erik i ett inlägg till klippet som över 140 000 delat och över 21 000 personer gillat välden över.

Enligt Benta hade de kommit cirka 4–5 kilometer och var på väg hem när Warro la sig ned på rygg.

– Han brukar lägga sig på rygg och roa sig i snön. Han gillar också att vi drar honom så att han kan rulla runt och få sig en spabehandling. Han har gjort det sedan han var valp, säger hon.

”Snön är det bästa han vet”

Då paret undrade om det var ett speciellt beteende för deras hund la de ut klippet i Facebookgruppen Grå norsk älghund – och det visade sig att beteendet var generellt för hela rasen.

– Warro har en stor personlighet och egen vilja, ibland vill han bestämma. Han tenderar att vilja göra det när vi åker skidor, något som vi gör ofta, säger hon och fortsätter:

– Han gillar också att vara ute på tur oavsett säsong. Men snön är det bästa han vet, han tar varje möjlighet han kan till att rulla runt i snön och äta den.

De är glada över den enorma responsen som de och deras hund Warro har fått.

– Det är överväldigande för oss, men också väldigt kul att vi har kunna bidra med humor. Det är lite skrämmande att se hur snabbt saker kan sprida sig på nätet men den här gången var det bara roligt, säger hon.

Följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar