Här införs gratis kollektivtrafik för pensionärer

avEneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:

Snart kan alla pensionärer i Trelleborgs kommun få åka gratis kollektivtrafik.

– Det ger pensionärer som inte har det så fett en chans att komma ut, säger Mikael Rubin (M) till Trelleborgs Allehanda.

Gratis kollektivtrafik är uppe på agendan i Trelleborgs kommun, enligt Trelleborgs Allehanda. Det ska ha diskuterats i kommunstyrelsens arbetsutskott förra veckan, där utskottet beslutade att föreslå kommunfullmäktige att införa gratisresor.

Enligt kommunalrådet Mikael Rubin (M) är införandet av gratisresor viktigt av flera skäl, både genom att det minskar biltrafiken och förbättrar hälsan hos de äldre.

– Det ger pensionärer som inte har det så fett en chans att komma ut. Ju mer de är ute och hälsar på vänner, besöker turistmål eller går på biblioteket desto friskare blir de, säger Mikael Rubin (M) till tidningen.

Gratis från 69 år och uppåt

När förslaget kommer upp till fullmäktige kommer det med stor sannolikhet att gå igenom, enligt tidningen. Under valrörelsen ville M ha det gratis från 69 år medan KD och SD ville se gratisresor från 65 års ålder.

Vilken åldersgräns det nu blir bestäms av fullmäktige, men det förslag som går vidare är det från 69 år, enligt kommunalrådet Rubin (M).

Klubbas förslaget igenom kommer det vara i bruk senast 1 maj detta år. Även pensionärer som är berättigade färdtjänst ska få resa gratis.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM