PRESENTERAS AV

De får besök av räven – varje kväll

1 av 4
GODA NYHETER

Sedan några dagar innan jul har paret Strömwall fått ovanligt besök – varje kväll sätter sig en räv på deras altan och kikar in i deras fönster, skriver Bohusläningen.

Några dagar innan jul satt Ann-Charlotte och Claes-Göran Strömwall i sitt vardagsrum i hemmet i Lysekil. Plötsligt såg Ann-Charlotte systerson, som var på besök, att de var iakttagna. Och inte av vem som helst – utan av en räv. Den satt utanför på bordet som står på altanen och stirrade in på dem.

– Räven satt där med nosen mot fönstret, precis i ögonhöjd med oss andra. Det var en ganska rolig upplevelse, säger Ann-Charlotte.

Och sedan dess har räven kommit till altanen varje kväll klockan åtta för att hälsa på dem.

– Sen är inte vi här varje kväll, men han är här på kvällarna när det lyser hos oss i fönstret

Foto: Privat.

”Är ju jättefin”

När det var riktigt kallt en kväll ställde hon ut en tallrik skinka – och så bjöd de räven på julskinka på julafton. Annars har de inte gett någon mat alls. Hon gissar att den kanske lockats dit på grund av att det kan finnas möss, en dag såg hon en mus i talgbollshållaren.

– Den är väl ute och jagar som alla andra rävar.

Paret är inte de enda som sett räven – flera av grannarna har sett den stryka runt i kvarteret. Trots att den tycks vara mindre skygg än andra rävar är den inte tam, utan tvärtom rädd av sig. Så Ann-Charlotte och Claes-Göran räknar med att besöken inte kommer att hålla på för alltid.

– Han är ju jättefin. Det är bara roligt att den kommer på besök, det är kul så länge det varar.

Följ Goda nyheter på Facebook

Tänk på detta innan du skaffar husdjur 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM