Här åker de skidor – vid Ales stenar

Att åka skidor i fjällen är inget nytt men att folk ägnar sig åt utförsåkning i Skåne hör inte till det vanligaste. Därför möttes Dennis Melin och hans vän av förundrade blickar när de åkte nedför branten vid Ales stenar, och gjorde kanske Sveriges sydligaste utförsåk, skriver Ystads Allehanda.

Den senaste veckan har nästintill hela Sverige täckts av snö och Skåne är inget undantag. Dennis Melin, som flyttade dit för fyra år sedan, och hans kollega Christoffer bestämde sig för utnyttja markunderlaget och göra vad som kan vara Sveriges sydligaste utförsåkning, något även Ystads Allehanda skrivit om.

– Vi har haft rätt mycket snö här, som man måste ha för att åka skidor så klart. Det är en grund till idén. Dessutom har vi en kompis som åkt lite skidor i Stockholm nu när det varit mycket snö där också så vi fick lite inspiration av honom. Kan de hitta bra snö där så kan vi nog hitta det här också.

”Inte bästa åkningen”

Via en kamera som strömmar livebilder från Kåseberga kunde de se vilka förutsättningar som fanns och i söndags begav de sig till Ales stenar för att se efter – och det visade sig vara rätt bra med snö.

– Det blev ingen lång skidåkning. Det var mer för upplevelsens skull och att det är en ganska häftig miljö ned mot havet. Det blev några svängar bara, säger han och fortsätter:

– Det var lite prestige i att ha gjort det också.

På plats var även några åskådare som spanade in skidåkning.

– De såg mest förundrade ut och undrade vad vi höll på med.

Dennis och hans vän kan tänka sig att göra om detta igen.

– Kommer det mycket snö är det alltid kul att hitta lite speciella ställen att göra något sådant här på. Men som sagt, för skidåkningens skull var det inte bästa åkningen.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN