Hemlösa kvinnans sång hyllas – här är hennes historia

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mitt på tunnelbaneperrongen bland pendlade Los Angelesbor ställer sig en kvinna och sjunger.

Nu har hennes röst berört tusentals – men vem är hon?

En tunnelbanestation i Los Angeles förvandlades till en musikalscen med en förtrollad publik och en extraordinär sångare under torsdagen.

Det var en kvinna som fick stationen att lysas upp med hjälp av sin röst, något som Daily Mail rapporterat om.

Kvinnan, som bar på tre stora väskor och är hemlös, stannade plötsligt till på perrongen och började sjunga en opera. Hennes röst fick stressade pendlare att stanna upp för att lyssna på henne.

Kvinnan gör succé på Twitter: ”Vacker röst”

Polisen i Los Angeles postade ett inlägg på sin Twitter där de berättade om kvinnans otroliga operasång som hon framförde. De skrev:

”Fyra miljoner människor kallar Los Angels för deras hem. Fyra miljoner röster. Ibland behöver man bara stanna och lyssna på en för att höra något vackert.”

Nu har hundratusentals människor hört klippet där kvinnan sjunger ”Puccini aria” och många har efterlyst vem hon är. Och efter flera dagars sökandet så har man äntligen hittat kvinnan med den vackra sångrösten, skriver The Washington Post.

Kvinnan heter Emily Zamourka och är 52 år gammal. Hon kom från Ryssland till USA för 25 år sedan. Hon försörjde sig på att spela piano och fiol och ge ut musiklektioner, men hennes liv ställdes på kant när hon blev bestulen på sitt ena instrument.

När Emily sedan blev sjuk var vägen till hemlöshet inte lång. Hon har i många år bott på gatorna i Los Angeles och tagit skydd var än hon kunnat. Men tack vare klippet som delades på henne har hennes livsöde delats med hundratusentals. Och många är berörda av hennes historia.

Nu har man startat en insamling för att Hjälpa Emily att ta sig från gatan och förhoppningsvis, om allt går väl, in på musikalscen där hon hör hemma.

Publicerad: