PRESENTERAS AV

Dan mötte 4-åring i affären – det förändrade hans liv

1 av 2 | Foto: Mötet med Norah förändrade Dans liv.
GODA NYHETER

82-åriga Dan Petersons möte med fyraåriga Norah Woods i en mataffär i USA förändrade hans liv för alltid. Det hela började med en enkel hälsningsfras, skriver CNN.

Fyraåriga Norah Wood från Augusta i Georgia gick med sin mamma till mataffären för att handla cupcakes till sitt födelsedagsfirande. Hennes besök skulle sluta med att hon förändrade livet för en annan människa.

Det hela utspelade sig redan i slutet av förra månaden när hon ropade ut några enkla vänliga ord tilll en äldre man. Han var tystlåten och hade ett stenansikte, säger Norahs mamma Tara Wood. Men när Norah hälsade på honom sken han upp.

”Hej, gamling! Det är min födelsedag i dag” ropade Norah till honom och fortsatte med frågan: "Hur gammal är du?”.

De utbytte några fraser och utväxlade några kramar.

– Det var bara ett möte på tio minuter i affären men det kändes magiskt och underbart, säger mamman Tara till CNN.

”Första gången jag sett honom le”

Norah och hennes mamma lämnade affären med ett fint minne och en bild på Norah och den äldre mannen tillsammans – en bild som Norah bett sin mamma ta. Och det de inte visste då var att det här bara var en början på en speciell vänskap.

När Tara la upp bilden på de två på sin Facebooksida så var det någon som kände igen den äldre mannen. Denne person hörde av sig med mannens kontaktuppgifter och skrev: ”Det är första gången jag sett honom le sedan hans fru dog”.

”Hon ändrade det”

Det var i mars i år som den äldre mannen, som heter Dan Peterson och som är 82 år gammal, förlorade sin fru vilket gjorde att han föll i en djup depression. Och det var nu sex månader senare som han stötte på Norah i affären.

– Den dagen var det en dag av självömkan. Jag tyckte bara synd om mig själv, säger Dan till CNN och fortsätter:

– Men hon ändrade det.

Med ett nyrakat ansikte och nyfriserat hår bjöd han in mamman Tara och dottern Norah till sitt hem. Och sedan dess har familjen byggt upp en kärleksfull relation med mannen som de kallar ”Mr Dan”.

– Om du bara tar dig tiden att lägga märke till människor – man vet aldrig hur positivt det kan påverka ett liv.

Dan planerar att spendera en dag under Thanksgiving med Norah, hennes föräldrar och sex syskon.

– Hon har visat mig att det finns kärlek som är så djup, jag trodde inte det fanns, säger han till CNN.