PRESENTERAS AV

Adam, 10, slår världsrekordet i pennor

1 av 2
GODA NYHETER

Sedan i slutet av förra året har Adam Karlsson från Motala kallats för pennpojken. Han samlar nämligen på företagspennor och har nu, enligt en första genomgång av alla pennor, slagit världsrekord.

I slutet av förra året blev 10-årige Adam Karlsson från Motala rikskänd efter att hans mamma Katja la ut en efterlysning efter företagspennor, vilket han samlar på. När pennorna började strömma in från hela Sverige bestämde sig Adam, som har autism, för att slå världsrekord i antal företagspennor, vilket Aftonbladet har skrivit om tidigare.

Under fredagen var Adam, tillsammans med sin familj, på Öland. Där har han haft det offentliga framträdandet som krävs för att kunna medverka i Guinness rekordbok och räknat alla pennor. Och de var fler än vad man trodde.

– Det var fantastiskt. Det var en väldigt, väldigt speciell upplevelse för Adam. Vi är så tacksamma allihopa.

”Slagit rekord för länge sedan”

Det tidigare världsrekordet innehas sedan 2004 av en tysk kvinna med 285 150 unika bläckpennor men det har Adam gått om för länge sedan.

– Vi har slagit tyskans rekord med 14 645 pennor och har sammanlagt 299 795 unika reklampennor, säger Björn Sundberg, Adams extrapappa.

”Nu äntligen har Adam landat på hotellrummet. Pokalen håller han i hårt och är nog i en liten chock! Han sprudlar av glädje samtidigt som han tittar på sin egen spegelbild i pokalen och fnissar. Adam nådde sitt egna mål... han slog VÄRLDSREKORD! Woooow!”, skriver hans mamma på Facebook.

Men än så länge finns det saker kvar att göra. För att rekordet ska hamna i Guiness rekordbok krävs att pennorna kontrollräknas en gång till.

– Vi har räknat och räknat och räknat. Men för att komma med i Guinness rekordbok måste vi skicka in en ansökan och kontrollräkna med två oberoende vittnet. Men nu är det offentliga framträdandet gjort. Och han tänker inte sluta samla pennor, han vägrar ge ifrån sig ett världsrekord.

Hur har Adam firat rekordet?

– Adam är lite rolig så, han firar inte med pompa och ståt. Vi frågade vad han ville göra och han valde att gå på restaurang. Men imorgon firar vi ordentligt på Gröna lund, säger han och fortsätter:

– Vi från familjen vill säga tack till svenska folket. Tillsammans slog vi världsrekord. Ett tack räcker inte. Adam har utvecklats otroligt på det här, han är den största vinnaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motala

Autism

Familj