Goda nyheter

Carla cyklar jorden runt – med sin katt Cezar

Av: 

Babs Drougge

GODA NYHETER

Många baxnar inför tanken att resa långt med sin katt. Att dessutom göra det per cykel låter snudd på omöjligt.

Inte alls, enligt Carla Hagberg, som reser över världen med sin jättekatt Cezar.

– Jag tog bara med mig katten och så cyklade vi till Spanien, säger Carla.

Resa jorden runt med katt? Yes you can, säger Carla Hagberg, som just nu befinner sig i Spanien med sin enorma maine coon Cezar på drygt åtta kilo.

Carla har alltid älskat att resa, och några år efter att hon slagit sig till ro i hemma i Sverige väcktes reslusten på nytt.

– Alla sa till mig att du kommer aldrig att kunna resa på samma sätt nu när du har en katt, säger Carla Hagberg.

Carla räds emellertid inte att anta en utmaning. Hon sade upp sig och bestämde sig för att i alla fall försöka motbevisa sina vänner. Av ekonomiska skäl föll valet av transportmedel på cykel.

– Så jag tog bara med mig katten och så cyklade vi till Spanien, säger Carla.

Besökt över 20 länder

Tre år senare har de två besökt över 20 länder över tre kontinenter till sammans. Däribland El Salvador, Kuba, Colombia och Kanada. De har även volontärarbetat i Sydeuropa och rest genom tre stater i USA.

– Det här var inte planerat att bli en grej, utan jag vill ut och resa och då får jag anpassa mig efter Cezar, säger Carla.

Den magnifika Cezar, med sin fluffiga vita päls och olikfärgare ögon, drar många blickar till sig när han går i sitt koppel på flygplatser, gator och torg.

Detsamma gäller förstås i sociala medier.

Instagram visar Carla, förutom härliga semesterbilder, hur det går till inför och under en resa. Ett knep hon brukar ta till är att ge lite kattmassage 12 timmar innan flyget går.

– Jag vill inspirera andra att det går att resa med djur. Det passar inte alla katter, men det är inte omöjligt. Det kräver lite mer planering och research, så att Cezar har det bra och får alla vaccinationer, säger Carla Hagberg.

Att flyga upp till tolv timmar går alldeles utmärkt för Cezar, som snällt ägnar sig åt alla katters favoritsysselsättning – att sova – i transportburen vi Carlas fötter.

Cezar har inga problem med att sova där han hamnar.
Cezar har inga problem med att sova där han hamnar.

Ska återgå till cykling

Snart bär det av hem till Sverige för att planera nästa resa.

Även om Cezar inte har några problem med att flyga, ser de båda fram emot att börja cykla mer igen. Carla skulle gärna cykla jorden runt med sin misse, men är lite tveksam till att vara på resande fot under de tre år det hela skulle ta. Sommaren inleds därför med en något kortare rutt.

– Jag minns friheten vi hade när vi cyklade. Det är roligt för Cezar att stanna och nosa på naturen. Vi börjar med att i alla fall cykla i Sverige, Norge och Finland, så han får uppleva den skandinaviska sommaren och den fina naturen vi har, säger Carla Hagberg.

ANNONS

Skydda dig i solen - 20% på solkrämer från ACO Sun

Extern länk från MEDS

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Så semestrar vi i Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Resor

Cykel

Katter