Stephanie betalade främlings parkering – hyllas som hjälte

avBabs Drougge

Publicerad:
Uppdaterad:

Parkeringsvakten skulle precis till att dela ut böter till en bil som stod parkerad, men det blev ingen bot.

Stephanie Faltin från Lund ryckte ut och betalade främlingens p-avgift.

Det osjälviska hjältedådet hyllas nu på sociala medier.

Parkeringsvakten som tänkt böta bilen gick bet. Stephanie Faltin kikade på torsdagsförmiddagen ut genom fönstret och såg hur vakten fotade en av bilarna nere på gatan.

– Jag såg att bilen höll på att få böter, så jag sa till min kompis vad kul det hade varit om vi betalade parkeringsavgiften. Efter ett tag så insåg vi att det kan vi ju, säger Stephanie Faltin.

Sparkade i marken

Sagt och gjort. Innan parkeringsvakten hunnit skriva ut sin bot gick Stephanie in och betalade bilens parkeringsavgift via en app.

– Det såg ut som att p-lisan blev lite sur. Hon sparkade i marken och gick därifrån, berättar Stephanie.

När kusten var klar letade Stephanie upp den som äger bilen och informerade om sin goda gärning.

1 av 2 | Foto: Skärmdump/Privat

Positiva reaktioner

Stephanie och hennes kompis filmade hela händelsen från fönstret. Klippen och konversationen med tacksamma tjejen som slapp lappen lade de sedan upp i en Facebookgrupp.

– Vi tyckte att det var så jävla roligt bara. Jag har fått en negativ kommentar, annars har vi fått hur många likes som helst och folk skriver ”fy fan vilken hjälte”, säger Stephanie.

Hyllar sin hjälte

När bilens ägare nåddes av Stephanies sms blev hon glad och överraskad. Överraskningen berodde både på den oväntade hjälpsamheten, samt att hon inte var medveten om sin försyndelse.

– Jag hade glömt bort att betala boendeparkeringen helt och hållet, vilket är väldigt lätt hänt. Det var väldigt medmänskligt gjort. Det är inte många som hade gjort det, så det var väldigt snällt och jag blev väldigt glad, säger Ida-Matilda Carlsson Öiulfstad, som missat att boendeparkeringen löpt ut.

8 000 i böter

Bakom Stephanies osjälviska hjältedåd ligger dock egna bittra erfarenheter, berättar hon.

– Förra året fick jag över 8 000 kronor i böter, och det är så jävla störigt. Har man möjlighet att förskona någon annan från det kan man lika gärna göra det. Det är inte så ofta man ser en bil som precis ska få böter, men av en slump såg jag det genom fönstret, säger Stephanie Faltin och tillägger att hon hade blivit glad om någon gjorde detsamma för henne.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Lund

Bilar