Malmö

Ida varnade om fest – fick underbart svar

Av: 

Dennis Jörnmark Callstam

Idas lapp fick ett oväntat och roligt svar från grannen.
Idas lapp fick ett oväntat och roligt svar från grannen.

GODA NYHETER

Ida skulle fira sin 23-årsdag med fest och satte upp en lapp i trappen. Då fick hon ett oväntat svar, skriver tidningen Expressen.

– Det känns som det var en skön granne som ville skoja till det, säger Ida till Aftonbladet.

I lördags var det dags. Ida Friggerdal, som på måndagen fyllde 23 år, skulle fira sin födelsedag med perukfest hemma i lägenheten i Malmö. Några dagar i förväg satte hon upp en lapp i trappuppgången – för att upplysa grannarna om vad som var i görningen.

– Jag ville vara en snäll granne, säger Ida.

Någonting i brevet fick Idas granne att tända till. Men när en ny lapp syntes i trappen var det ingen arg sådan – snarare väntade ett roligt budskap.

Ida satte upp en lapp för att förvarna om festen...

Fick lapp – från ”Tuba-Tommy”

En granne, som valt pseudonymen ”Tuba-Tommy”, informerade att han bjudit hem ”Malmö Tuba-förening” till sin lägenhet på söndagsmorgonen vid 07:30.

”Det kommer låta en hel del, men så länge man inte varit på fest dagen innan slipper man de värsta migrananfallen”, skrev Tommy, som en blinkning till Idas lapp.

...och ”Tuba-Tommy” svarade.

Okänd lappmakare

Ida fick ett gott skratt – och festen på lördagen fortlöpte utan några klagomål från grannarna, trots att 40 gäster fanns på plats. Hon säger att hon kan tänka sig att ha fest igen framöver, med tanke på den trevliga respons hon fick den här gången. Någon tuba-konsert hördes dock inte på söndagsmorgonen.

Men vem ”Tuba-Tommy” egentligen är är fortfarande höljt i dunkel. Ida misstänker att det är grannen på våningen under som står bakom täcknamnet.

– Jag tänkte skriva ut artiklarna och sätta upp i trappen, så får vi se, säger hon.

ANNONS

Köp den populära muminmuggen Fiske till rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö