Goda nyheter

Restaurangen för alla ostbågs-älskare

Av: 

Christina Smedbakken

GODA NYHETER

Är du ett fan av ostbågar? Då är det hög tid att bege sig till New York. Där öppnar nämligen snart restaurangen vi alla väntat på, skriver CNN.

Fotona är exempelbilder och föreställer inte maten på restaurangen.

De flesta känner till debatten om huruvida det populära snackset ska benämnas ”ostbågar” eller ”ostkrokar”. Att de frasiga böjarna kan användas i matlagning är det nog färre som vet. Det ska det dock snart bli ändring på.

På tisdag öppnar nämligen restaurangen The Spotted Cheetah i New York, USA. Där är Cheetos, den amerikanska varianten av de ostsmakande godingarna, huvudingrediensen i varje rätt på menyn.

– Jag hade så kul när jag skapade den här specialgjorda, unika menyn för den första Cheetos-restaurangen. Jag kan knappt vänta på att se gästernas reaktioner, säger kändiskocken Anne Burrell till CNN.

Huvudingrediensen i alla rätter

Menyn kommer att bestå av både förrätter, varmrätter och deserter, som alla har ostbågar (eller -krokar) som huvudingrediens. Exempelvis kommer snackset att utgöra smeten till köttbullar, tilltugg till mac n’ cheese, innehållet i nachos, basen till ostkaka och toppingen på pannkakor, skriver VG.

Tyvärr kommer restaurangen inte att vara långvarig. Den är nämligen en så kallad ”pop-up-restaurant”, och kommer bara att vara öppen i tre dagar – mellan 15:de och 17:de augusti.

De fans som inte hinner ta sig till New York under den tiden behöver dock ej misströsta. I samband med öppnandet kommer nämligen en kokbok med recept till alla rätterna att göras tillgänglig på nätet.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ANNONS

25% rabatt på utvalda kläder och varumärken hos Ellos - gäller hela helgen!

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

USA

Mat & dryck

Hotell & restaurang