De har hyrt hotellsvit – för att bjuda hemlösa på spabehandling

avMalin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

Ny frisyr, trimmat skägg, dusch och massage – det kommer Elin Hydén och Mattias Larsson bjuda Stockholms hemlösa på om några veckor, skriver Arbetarbladet.

– Det kanske inte är jättemycket att ge klippning och massage men jag tror att det kan vara mycket för dem, säger Elin til Aftonbladet.

I två års tid har Torsåkersbon och frisören Elin Hydén, 29, tänkt att hon skulle vilja klippa hemlösa. Men det var inte förrän hon började träna hos den personlige tränaren Mattias Larsson, 29, i Sandviken som hon bestämde sig för att gå från idé till handling.

– Jag frågade om han skulle vilja vara med på det här, det är lättare om man är två. 

Mattias sa ja och de började undersöka hur de skulle gå till väga. Efter att de kontaktat Stadsmissionen för att se över möjligheterna, bokade de en hotellsvit i Stockholm där de ska vara helgen den 9-11 november, något även Arbetarbladet skrivit om. På fredagen ska de förbi Stadsmissonen och meddela att de är plats – och på lördagen är folk välkomna. Med sig har de allt som hör en frisörsalong till samt massagestol, oljor och en högtalare.

– De får duscha och jag ska klippa och fixa deras skägg om de har det. Mattias kommer att massera dem. Sen kommer det att stå ett fat där med lite pajer och smörgåsar så de kan ta något att äta.

1 av 2 | Foto: Privat
Elin och Mattias ska göra en insats för de hemlösa.

”Hoppas fler hakar på”

De har inte fått något sponsrat utan bekostar allt själva – vilket inte gör dem något.

– Känslan i hjärtat av att få hjälpa en annan är fantastisk, att få göra en skillnad för någon. Det kanske inte är jättemycket att ge klippning och massage men jag tror att det kan vara mycket för dem. Det är sådant som vi kanske tar för givet, att man går till frisören och får lite massage är verkligen inte självklart för alla. Att få pyssla om någon som inte är van med det tycker jag känns jättebra.

Flera har hyllat dem för initiativet.

– Folk är glada och verkar peppade på att hjälpa också. Och det är ju fantastiskt om det är så att folk blir inspirerade att göra en insats, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppas fler hakar på, vi kommer garanterat göra det här fler gånger.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM