Borås

Tobias, 28, tomtar för cancerdrabbade barn

Av: 

Dennis Jörnmark Callstam

Alla pengar Tobias samlar in går till Barncancerfondens verksamhet.
Alla pengar Tobias samlar in går till Barncancerfondens verksamhet.

GODA NYHETER

Tobias bestämde sig för att offra Kalle Anka och glöggmyset med familjen – istället väljer han att tillbringa sin julafton tomtandes till förmån för Barncancerfonden.

– Så mycket julkänsla jag kommer få i år, det kommer vara svårslaget, säger han.

Redan idag kickar Tobias Guldstrand, 28, igång sin tomteverksamhet. I söndags inledde han sin insamling – där han auktionerar ut tomtetider under julafton till förmån för Barncancerfonden.

Och ikväll är det dags att tomta på en julmiddag för cancerdrabbade barn på sjukhuset i Borås.

– Det är ju för Barncancerfonden jag tomtar, så det är klart jag ställde upp. Det blir lite julklappsutdelning också, säger Tobias.

Kalle Anka populärt

Men det är alltså den 24 december som det gäller på riktigt. Via en Facebookauktion säljer han halvtimmestider under hela dagen. Köparen får en tomte med ett äkta helskägg – som ska sprayas vitt.

– Ja, jag ska fixa det ikväll, säger Tobias.

Hittills har det framförallt kommit in bud på tiden som ligger direkt efter Kalle Anka och hans vänner på julaftons eftermiddag. Utgångspriset för alla tider är 500 kronor.

– Kalle Anka-tiden är nog den bästa. Den killen bjöd 1 200 direkt och har uppmanat andra att trissa upp priset.

"Väldigt bra respons"

Pengarna som Tobias får in går till Team Rynkeby – en cykelvälgörenhetsorganisation där han är engagerad sedan tidigare. De samlar in sin tur in pengar till Barncancerfonden.

På sin Facebooksida påpekar han också att den som inte vill ha tomte-assistans utan bara bidra till forskningen kan swisha pengar. Hittills har cirka 2 000 kronor kommit in den vägen.

– Det har blivit en väldigt bra respons, folk tycker man gör det för en god sak, säger Tobias.

Att han inte får fira julafton hemma som vanligt är inget som får Tobias att ligga sömnlös. Det går lika bra att komma hem vid halv sju som till Kalle Anka, säger han.

Och familjen håller med.

– De stöttar mig till 110 procent i det här. Mina syskon är stolta över det jag gör, och min mamma är engagerad i cykelvälgörenheten sedan tidigare.

ANNONS

Den omåttligt populära Muminmuggen "Fiske" finns nu till 30% rabatt hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Borås

Barncancerfonden