PRESENTERAS AV

Här är årets majblomma – skapad av 12-åriga Elina

Foto: Hossein Salmanzadeh/TT / TT NYHETSBYRÅN
GODA NYHETER

Med inspiration från humlor är årets majblomma skapad i färgerna guld och svart. Och hjärnan bakom designen är Elina Hall, 12 år från Göteborg.

– Insamlingen behövs verkligen för att vi ska kunna hjälpa barn i ekonomisk utsatthet, säger Tove Lindahl Greve, generalsekreterare för Majblomman, i ett pressmeddelande.

Årets majblomma har designats av 12-åriga Elina Hall från Göteborg. Designen går i svart och guld och är inspirerad av humlor. Och Elinas skapelse gick hem hos barnen som röstat fram sin favorit i Majblommans app och på deras hemsida, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Majblommorna presenterades under en pressträff på Katarina Södra Skola i Stockholm under onsdagen. Det dröjer dock ett några månader innan försäljningen kommer igång klockan 12.30 torsdagen den 12 april.

– Att våra elever säljer majblommor skapar delaktighet, inflytande och utvecklar förmågan att aktivt verka för att förbättra barns livsvillkor i vårt samhälle. Alla mellanstadieelever erbjuds att sälja och ser det som ett hedersuppdrag. Vi är mycket stolta över att få vara värdar för Majblomman i år igen, säger Katarina Södras rektor Louise Karlsson i ett pressmeddelande.

De som står för försäljningen är tiotusentals skolbarn runtom i landet. Och syftet bakom projektet är att hjälpa andra barn som behöver ekonomiskt stöd.

Majblomman är den största barnhjälpsorganisationen i Sverige och i fjol slogs de ett nytt rekord på 64 miljoner kronor.

Foto: Hossein Salmanzadeh/TT / TT NYHETSBYRÅN
Årets majblommeaffisch har också en ung konstnär – Maxi Svensson, 12.

Barnens engagemang är viktigt

Barnens engagemang är viktigt för att majblomman ska bli framgångsrik, menar Tove Lindahl Greve som är generalsekreterare för Majblomman.

– Det är tack vare barnens enorma engagemang och vilja att hjälpa utsatta barn som vi varje år lyckas slå rekord. Insamlingen behövs verkligen för att vi ska kunna hjälpa barn i ekonomisk utsatthet, säger hon i ett pressmeddelande.

Följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM