Han begravdes levande i 48 timmar - för att hjälpa äldre

avClara Öhrn

GODA NYHETER

Moshe Kucukkaya från Södertälje begravdes levande för att hjälpa äldre.
Nu har han ordnat ett julbord för 300 pensionärer.
– Jag ville göra något för en grupp som ofta är förbisedda i vårt samhälle, pensionärerna, berättar Moshe.

1 av 2 | Foto: Privat
Moshe Kucukkaya bestiger Mont Blanc.

Moshe Kucukkaya samlar in pengar till välgörenhet med hjälp av olika äventyrsprojekt. I somras påbörjade han ett projekt för att hjälpa äldre. Nu har pengarna kommit till användning och resulterade i ett julfirande för 300 pensionärer, vilket SVT också har skrivit om.

Begravdes levande

I augusti i år bestämde sig Moshe för att övervinna sin klaustrofobi och samtidigt samla in pengar till välgörenhet. Han begravdes levande i en kista, där han låg i hela 48 timmar.

– Det är inget jag rekommenderar någon. Nästa gång jag blir begraven hoppas jag att jag är död, säger Moshe.

Några dagar senare besteg han berget Mont Blanc, i samma syfte, och med hjälp av projekten lyckades han samla in 67 000 kronor.

– I alla mina projekt har jag en insamling till ett välgörande ändamål. I det här projektet ville jag göra något lokalt för en grupp som ofta är förbisedda i vårt samhälle, pensionärerna, berättar Moshe.

Bjöd 300 pensionärer på julfest

Pengarna användes till att abonnera stadshuset i Södertälje och bjuda 300 70-plussare på julfest. Moshe fick hjälp av Lars Ahlin från Kultur 365 och Södertälje kommun. Gästerna bjöds på mat, dryck och underhållning. De beställde även extra mat för att bjuda på julmat på ålderdomshemmen i närheten.

– För de som inte kunde komma till festen tänkte vi att vi skulle ta festen till dem istället, berättar Moshe.

Festen var lyckad och pensionärerna njöt av kvällen. Det blev mycket mat över från julbordet och det som blev över donerades till ett event för Stockholms hemlösa.

När allt var klart och betalat återstod 4000 kronor som donerades till UNICEF.

ARTIKELN HANDLAR OM