Jessica skadades på spårvagnen – söker sin okände hjälte

1 av 2 | Foto: Privat
GODA NYHETER

Jessica Pettersson, 40, skadades rejält i en spårvagnsolycka under tisdagen. Nu söker hon mannen som tog hand om henne tills ambulansen kom.

– Han lämnade inte mig förrän han såg att jag var okej. Och det vill jag tacka honom för, säger hon.

Det var under tisdagen som Jessica Pettersson, 40, från Norrköping skulle ta treans spårvagn med slutstation Klockartorp. Precis innan hon skulle kliva av vid hållplatsen Västertull kom en bil och körde ut framför spårvagnen.

– Hållplatsen ligger i en uppförsbacke så spårvagnen hade gasat på ordentligt innan den fick tvärnita. Jag stod ju upp och flög med världens fart. Allt svartnade.

En man som suttit bredvid Jessica under resan sprang fram till henne och frågade hur det hade gått. Under några minuter kände Jessica absolut ingenting, men så fort spårvagnen anlände till nästa hållplats började det blöda ordentligt från knäet.

– Det hade blivit ett stort jack, man såg rakt in till benet och alla senor.

”Minns inga detaljer”

Den okände mannen som sprungit fram till Jessica ringde ambulans och hjälpte henne kontakta barnens skola.

– Han var så snäll och satt där med mig hela tiden tills ambulansen kom. Frågade hela tiden om han kunde göra någonting, han ringde till och med till barnens skola och berättade för dem att deras mormor och morfar skulle komma och hämta dem, säger hon och skrattar.

Jessica berättar att hon inte minns några detaljer från händelsen, inte heller hur mannen hon söker såg ut men hon har lagt ut en efterlysning på Facebook.

– Det jag vet är att klockan var ungefär 12:30 och att jag inte ville ha min hamburgare från Mcdonalds så jag bad ambulanspersonalen ge den till killen som hjälpt mig.

Vad skulle du säga om du hittar honom?

– Jag vill jättegärna krama honom och säga att jag glad över att han brydde sig. Han skulle ju säkert någon annanstans. Han lämnade inte mig förrän han såg att jag var okej. Och det vill jag tacka honom för.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook