Pojken blev adopterad av polisen som räddade honom

1 av 2 | Foto: Facebook
John med sin nya pappa.
GODA NYHETER

När polisen Jody Thompson fick ett larm om barnmisshandel ryckte han ut trots att han var ur tjänst. Det förändrade hans liv, rapporterar CBS News.

För två år sedan var polisen Jody Thompson på väg att lämna av sin kollega vid polishuset i Oklahoma, USA, där han arbetar. Då hörde han ett larm via radion om ett fall av barnmisshandel i hemmet.

Thompson skulle egentligen inte jobba efter att han lämnat av kollegan. Men han hade tidigare erfarenhet av liknande fall, och bestämde sig för att åka ut på det. När han kom fram till platsen möttes han av en skräcksyn – den åttaåriga pojken var bunden och hade sänkts ned i en soptunna fylld med kallt vatten.

– Hela hans kropp var skadad. Det var det värsta jag sett i hela mitt liv, säger Jody Thompson till CBS News.

Adopterade båda två

Han täckte pojken med en filt och tog in honom för undersökning. Sedan stannade han med pojken, som visade sig heta John, i flera dagar i sträck. Från första stund visste han att han behövde ta hand om honom.

– Från stunden jag såg honom där han satt och skakade med händerna bundna visste jag att jag inte skulle kunna vara trygg och säker förrän han var med mig.

Trots att han hade två barn hemma bestämde sig han och hustrun för att adoptera John. Han flyttade in på våren 2015, och på hösten fick de veta att John skulle få ett biologiskt syskon som hans mamma skulle föda i fängelset.

Jody och hans fru adopterade dottern Paizley också, och fick ytterligare ett barn tillsammans. Idag lever den stora familjen ihop i trygghet, och John har bestämt sig för att berätta sin historia för att försöka hjälpa andra som är med om barnmisshandel.

– Han är den tuffaste jag vet. Och dessutom är han fantastisk i skolan, och har tagit sig tillbaka från allt det här hemska, säger Jody till CBS News.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA