PRESENTERAS AV

Katten Bella fastnade i garagedörr – då grep grannarna in

1 av 2
GODA NYHETER
Foto: Facebook
Mike Scott och Bella.

Katten Bella var i en rejäl knipa. Då gick grannarna i amerikanska Louisiana samman för att rädda den.

Den 29 december fick polisen Mike Scott rycka ut då det kom ett larm om ett djur som hamnat i knipa. Den dramatiska händelsen utspelade sig i Louisiana i USA. I ett inlägg på den lokala polisens Facebooksida uttalar han sig.

Trots alla mina år i tjänst var jag inte förberedd på vad jag såg när jag kom fram”.

Det visade sig att det var en katt som hade fastnat mellan en garagedörr och en vägg.

När han kom till platsen var räddningsaktionen redan igång. Flera grannar och byggarbetare kämpade för att hjälpa katten vid namn Bella. Tillsammans lyckades polisen och grannarna få loss dörrlisten så att de kunde lirka loss katten – levande.

”Åh herregud Bella”

Kattens ägare dök upp och såg folksamlingen på hans tomt. När han fick höra vad som hänt utbrast han: ”Åh herregud, Bella”.

Som tur är klarade sig katten Bella utan skador. Troligen så hade hon somnat på garagedörren när ägaren lämnade hemmet tidigare under dagen, något han inte märkte.

Polisen Mike Scott fick höra att flera boende i området fick sina hem förstörda av översvämningar i augusti, något som fört grannarna nära varandra – kattens husse var en av de drabbade.

Jag är inte en kattmänniska egentligen, men ingen vill se ett djur lida. Efter att ha förlorat så mycket i översvämningarna så är jag glad över att ha räddat hans katt. Tack gode gud för mirakel och fina grannar”, skriver polisen.