Hemlösa mannen ställde upp för paret

Foto: Facebook / TT
Paret berättar att deras liv förändrats efter att de träffat Joey.
GODA NYHETER

När Charlotte och Taylor missat sitt sista tåg fick de hjälp från oväntat håll. Nu tycker de att deras liv har förändrats helt.

– Vi pratade i timmar om livet och blev bästa vänner direkt, säger Charlotte till The Mirror.

Det var tidigare den här månaden som Charlotte Ellis och Taylor Waldon, två 22-åringar från London i Storbritannien, var på väg hem efter en sen utekväll i Covent Garden. När de kom till tågstationen insåg de att det som inte fick hända hade hänt.

De hade blivit lite för berusade och inte tänkt på när sista tåget gick. Nu var det fyra timmar kvar till nästa avgång, så de fick vänta ute i kylan. När de satt och väntade hörde Charlotte en röst.

– Du kan få låna min rock och mitt täcke om du vill? Det är en lång väntan, och det är väldigt kallt ute ikväll, var det någon som sade.

Tog med honom hem

Charlotte kastade sig in under täcket och tackade mannen för erbjudandet. Det visade sig vara en hemlös man som hette Joey. De tre började prata, och Charlotte och Taylor bestämde sig för att de inte kunde lämna honom ensam.

Efter att Taylor lyckats övertala Joey, som först inte alls ville hänga på, tog de tre en taxi hem till Charlottes föräldrahem i Billericay i Essex.

– Vi pratade om livet i timmar och blev bästa vänner direkt, säger Charlotte till The Mirror.

Fixat ett jobb

Charlotte berättar att hon först var orolig över att hennes mamma skulle bli arg över att de tagit hem en främling. Men när hon förklarat förstod mamman direkt. Och sedan dess har paret hjälpt Joey.

Bara fem dagar efter att de först träffats hade Joey fått ett jobb. Och de har hjälpt honom att fixa födelsecertifikat och pass. Charlotte understryker att de behandlar honom som de hade behandlat vem som helst – nämligen som en vän.

– Bara för att någon är hemlös betyder det inte att de är mindre av en människa än du och jag är. De är precis som alla oss andra, säger Charlotte.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook