Tjuv stal dyrbara minnen - då hände det oväntade

Foto: Privat
GODA NYHETER

Tine Bjørneboe blev bestulen på sin dator där minnena av hennes bortgångna man var förvarade. Efter hennes efterlysning på Facebook verkar det som att tjuvarna fick dåligt samvete, skriver danska TV Øst .

I tisdags var det inbrott hemma hos Tine Bjørneboe och hennes barn i Danmark. Mycket försvann, både elektronik och smycken. Men tjuvarna hade även fått med sig den dator som Tine bevarat alla minnen och fotografier på sin man som dog i slutet av november 2016.

– Det var det värsta som kunde ske. Våra barn är sex och nio år. Vi kämpar redan så hårt efter hans bortgång. Jag ville inte att de skulle förlora alla minnen som vi har kvar, berättar Tine för Aftonbladet.

På tisdagskvällen bestämde sig Tine för att göra ett försök i att få tillbaka hennes saker. Kanske kunde någon ha sett eller hört någonting.

”Kära tjuv. Om du har någon form av empati, kom då tillbaka och lämna de saker som du har stulit i dag från mig och mina barn. Minnen för mina barn av sin nyligen avlidne far och för mig av min make. Jag ber dig snälla...Kom snälla tillbaka med minnena. Det är det viktigaste. Ni har stulit det sista vi har kvar av vår älskade far och make”, skrev Tine Bjørneboe i ett inlägg på Facebook.

- Det spred sig fort och snart kom alla nyhetsmedier och ville ha historien.

”Snubblade över en kasse”

Det var nog tur. Mycket tyder nämligen på att tjuven läst Tines önskan.

– Ja, jag var på väg till en till intervju på Go morgen Danmark för att efterlysa mina saker. Men utanför dörren snubblade jag över en kasse. Där i låg datorn och mina barns iPads och mobiler, säger hon och fortsätter:

– Bara det här bevisar att det finns någonting gott i alla och hur fantastisk det är att vi kan uppnå så oändligt mycket när vi är tillsammans.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Danmark

Minne