Här har äldreboendet som infört fredagspub

avMalin Wigen

Ett äldreboende i Danmark ville ordna en samlingspunkt för de boende – det var då de kom på att man skulle ordna en fredagspub, skriver danska Tv2 Nord.

På Brovst äldreboende i Danmark har man infört fredagspub för de boende.

– Jag tycker det är bra. Så man får träffa grannarna från andra delar av boendet, som du annars inte träffar varje dag. När de känner lukten av öl så kommer de ned, säger Sören Hartvig som bor på boendet till Tv2 Nord.

Det var just tanken på att skapa en samlingspunkt för de boende som fick äldreboendet att leka med tanken om att starta en fredagspub.

– Det ger verkligen en form av livskvalitet, säger en av initiativtagarna Rike Pilgaard Nielsen som jobbar där.

”Vi är inte gamla – bara äldre”

Det bjuds inte bara på svalkande dryck och samtal. De boende får även chansen att ta sig en svängom på dansgolvet då det spelas musik.

– Det är inte bara det sociala som står i fokus. Det är också rörelse och fysisk aktivitet. Vi sätter på lite musik och så bjuder vi upp till dans eller så nynnar de till låtarna, säger Rike Pilgaard Nielsen.

De flesta kanske förknippar fredagspub med något som tillhör de i skolåldern men det är långt ifrån sanningen, menar Sören Hartvig.

– Vi är inte heller gamla här. Vi har bara blivit lite äldre. Vi kan nog hitta på den del upptåg nu, säger han till Tv2 Nord.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark