Annikas uppmaning till Pokémonspelare – för sjuka barns skull

Barn och ungdomar som är inlagda på sjukhus har inte möjlighet att vandra gata upp och ned för att hitta nya Pokémons i spelet Pokémon Go. Därför har Annika Siggelsten en speciell uppmaning till alla Pokémonjägare.

–  Jag hoppas att folk tar till vara på uppmaningen och gör något roligt för barnen, säger hon.

Precis som många andra spelar Annika Siggelsten Pokémon Go, något hon började med nyligen. I torsdags var hon ute på en vända för att fånga Pokémon då hon passerade Barn- och ungdomssjukhuset, tillhörande Skånes universitetssjukhus i Lund. Där fick hon en idé – hon kom på att hon skulle lägga ut en så kallad ”lure" vid entrén som lockar till sig Pokémon. Anledningen var att hon ville göra något för de som är inlagda. För som hon har förstått det är spelet populärt bland barn.

– När jag gick förbi kom jag och tänka på alla barn och ungdomar som är befinner sig på sjukhuset. Jag fick ett infall och tänkte att det kanske skulle glädja någon.

Annika berättar att hon själv haft en anhörig inlagd där förra året och att hon då var på besök ofta.

– Jag bryr mig därför lite extra om barnen där.

”Många som vill spela men inte kan”

Därefter gick hon ut med en uppmaning på Facebook till alla andra Pokémonspelare där ute.

Ni som spelar Pokemon: Lägg gärna en lure utanför Barnsjukhuset! Det finns många kids som vill spela men som tyvärr inte kan lämna sin sjukhussäng. På det här viset kommer spelet till dem istället”, skriver hon i ett Facebookinlägg.

– Jag tänkte att de behöver att göra något fram till de blir utskrivna.

Inlägget har delats över 1000 gånger och flera hyllar Annikas initiativ och säger att de ska ta till sig uppmaningen.

– Jag hoppas att folk tar till vara på uppmaningen och gör något roligt för barnen, säger hon.

Sjukhuset: ”I grunden är tanken mycket positiv”

Ingemar Petersson, tillförordnad förvaltningschef för Skånes universitetssjukhus säger att de självklart vill att alla barnen som vistas på sjukhuset ska vara nära samhället som möjligt och att de ska kunna leva så normalt som de kan.

– Samtidigt är sjukhuset ett enskilt område och man ska respektera det. Vi vill inte ha en situation där andra än de som har behov av någon kontakt med sjukvården kommer dit, säger han och fortsätter:

– I grunden är tanken mycket positiv men i grund och botten ska man, med tanke på bland annat patienternas integritet, bara vistas på sjukhuset om man har ärende där.

Tvingades sätta upp skylt

Ett sjukhus som störts av Pokémonjägare är Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, vilket Aftonbladet skrivit om. Sjukhuset tvingades att sätta upp en skylt där de ber människor att visa respekt:

Till er Pokémonjägare: Detta är ett sjukhusområde. Vore snällt om ni tänker på oss som behöver lugn och ro här. Lycka till med jagandet, men försök att vara tysta. Tack på förhand - personal och patienter på sjukhuset”.

Följ oss på Facebook!

Publisert:

LÄS VIDARE