Här dansar pensionärerna – i en flashmob

avMalin Wigen

Ett gäng pensionärer bjöd på en dansshow mitt på ljusa eftermiddagen framför förvånade förbipasserande, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Många av pensionärerna visste inte vad en flashmob var för något så vi fick visa på Youtube, säger initiativtagaren Irene Johannesson.

På onsdagen vid 16:30 fick folk som promenerade längs Kullgatan i Helsingborg sig en en överraskning. Plötsligt kom musiken igång i form av Shakira med låten ”Waka Waka” och en grupp av pensionärer bjöd på en dansshow. Showen avslutades till tonerna av den klassiska låten ”Mambo no 5” av Lou Bega.

Irene Johannesson, är en av initiativtagarna bakom den så kallade flashmoben.

– Vi är ett gäng pensionärer som har haft detta som en dröm.

”Visste inte var en flashmob var”

Hon jobbar för träffpunkterna i Helsingborgs stad där seniorer ses. Fem av dessa träffpunkter anordnar så kallade seniorshakes där personer mellan 55 och 95 år träffas för att dansa och umgås. Och det var dessa personer hon hade i åtanke när de planerade att göra en flashmob.

– Vi ville göra något roligt för seniorerna.

Och nu fick de möjligheten. Det var cirka 53 glada pensionärer som deltog. Den äldsta var 87 år. Och på slutet anslöt några av den yngre generationen från en dansskola.

– Många av pensionärerna visste inte vad en flashmob var för något så vi fick visa på Youtube, säger Irene och fortsätter:

– De tyckte det var superroligt och fantastiskt.

De har pratat om showen i en månad men de har bara övat en gång, då bestämde de i vilken ordningen var och en skulle göra entre.

– Vi kunde ju låtarna och koreografin.

Uppträdandet rev applåder.

– Det var helt fantastiskt, alla applåderade. Det var bara positiva reaktioner.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Shakira

Youtube

Pension