PRESENTERAS AV

Köpte tillbaka barndomsbilen – efter tjugo år

1 av 5
GODA NYHETER

När Morgan Olsson föddes för tjugo år sedan hämtades han hem med en Volvo 945. Strax därefter såldes den, men det hindrade inte Morgan att köpa tillbaka den.

Allt började egentligen för ett och ett halvt år sedan när Morgan och hans pappa köpte tillbaka en av familjens gamla Volvo 945.

– Pappa har alltid gillat de bilarna. Vi har haft flera stycken genom åren. En Volvo sålde vi aldrig och den kör vi med än idag. Därav intresset för just den modellen. Och så fick vi lite mersmak när vi köpte tillbaka den första, säger Morgan.

För ungefär tjugo år sedan när Morgan föddes hämtades han och hans mamma hem från BB med en röd Volvo 945. Bilen såldes samma år som Morgans pappa Christer fick firmabil, men sedan dess har bilen funnits med i minnet.

– Jag blev lite nostalgisk för ett tag sedan och började titta på gamla fotografier på bilen. Jag funderade över om den fortfarande var igång och kollade upp vem den stod registrerad på och ringde till ägaren.

”Rullat 35 varv runt jorden”

Bilen hade stått avställd i ett garage i två år på grund av en olycka och ägaren tvekade inte en sekund på att lämna över bilen till Morgan, så redan i förrgår åkte de för att hämta hem sin röda pärla.

– Det blev en resa på 40 mil för en krockad bil, men vad gör man inte för en gammal trotjänare? Vi hade med oss batteri och den startade direkt och ville iväg. Det är bra bilar, de bara går och går. Tillsammans har de gått 140 000 mil, vilket motsvarar 35 varv runt jorden, säger han och fortsätter:

– Alla kanske inte förstår meningen med att köpa tillbaka dem. Men efter allt som bilarna har gjort för oss och alla minnen de skapat så får man ju ett känslomässigt band till dem. Därför är det extra kul att alla tre Volvo 945 är hemma igen, säger han och skrattar.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Motor