Avbröt bröllopsdagen – för att rädda pojke

avMalin Wigen

GODA NYHETER

Alla hjältar bär inte mantlar – vissa bär bröllopskostym. Det visade Clayton Cook som avbröt bröllopsfotograferingen för att rädda en pojkes liv, skriver CNN.

1 av 3 | Foto: Hatt Photography
Här räddar han pojken från att drunkna.

Bröllopsfotograferingen för nygifta Clayton och Brittany Cook fick en dramatiskt vändning. De befann sig i Victoria Park i kanadensiska Kitchener, för att ta foton när Clayton såg något illavarslande. En pojke hade ramlat i vattnet och såg ut att drunkna.

Utan att tveka sprang den kostymklädda brudgummen fram direkt och hoppade i. Han grabbade tag i pojken och drog upp honom i säkerhet.

– Hans ansikte var under vattnet och han kämpade – han kämpade verkligen, säger Clayton till CNN.

”Det var beundransvärt”

Fotografen Darren Hatt fångade händelsen på bild och skrev om händelsen på sin Facebooksida – där brudgummen hyllas av tusentals.

Jag skulle ta bilder på bara bruden när den här lilla killen blev nedknuffad i ån av ett annat barn bakom min rygg. Bruden som upptäckte detta skrek rakt ut. Men då hade Clayton redan hoppat ned och höll på att dra upp honom i säkerhet. Hans snabba agerande räddade den lilla pojken som kämpade med att simma. Bra jobbat!”.

– Det var beundransvärt det han gjorde. Han ingrep väldigt snabbt. Ungefär samtidigt som jag förstod vad som stod på hade han räddat dagen, säger fotografen till CNN.

Pojken ska inte ha sagt något efter han blivit uppdragen utan fick hjälp hem av sina syskon. Clayton bytte aldrig om. Utan fortsatte dagen utan att klaga.

– Det här är typiskt Clay, det här är Clay för mig. Det förvånar inte ens mig att det här hände, säger frun Brittany och tillägger:

– Tänk vad annorlunda dagen slutat om vi inte hade varit på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Fem saker som blev bättre 2017 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM